6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

'Atatürk kapatılmıyor'

Atatürk İlköğretim Okulunun feshi tartışmalarına son noktayı koyan Vali Süleyman Kamçı “Atatürk İlköğretim Okulu kapatılmayacak” dedi.

İmam Hatip Lisesi’nin kontenjanını arttırıp buraya şehir dışından öğrenci getirip yatılı hale dönüştürme planları yapan merkezi yönetimin evdeki hesabı çarşıya uymadı. İHL’ne yer açma adına merkezi yönetimin yaptığı yanlışlığa merkezi iktidarın Çanakkale’deki yerel yöneticileri “Dur” dedi.

İddialara göre; geçtiğimiz şubat ayında Milli Eğitim Bakanlığının “Yatılı olması için” onayladığı İmam Hatip Lisesi binasını kayıt döneminde rahatlatma adına “Hasan Ali Yücel Lisesi’ni Atatürk İlköğ-retim Okulu’nun bu-lunduğu okula taşı-yın” diye talimat verdiği bildirildi.

VELİLERİN TEPKİSİ

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Ankara’dan gelen bu talimatı yerine getirmek üzere kolları sıvadı ve fesih edilmesi iste-nen Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerini 3 değişik İlköğretim Okulu’na tavsiye edilmelerini kararlaştırdı. Bu gelişmeyi son anda fark eden öğrenci ve veliler hafta sonu okul önünde toplanarak bir protesto gösterisinde bulunup seslerini duyurmaya çalıştılar.

SON NOKTAYI KOYDU

Velilerin, protesto sırasında dile getirdiği ifadeleri Milli Eğitim Komisyonu ile birlikte değerlendiren Vali Süleyman Kamçı, taşınması istenen Hasan Ali Yücel Lisesi’nin 2005-2006 Eğitim ve Öğretim yılına yine İmam Hatip Lisesi çatısı altında geçici olarak devam etmesini , İHL veya Hasan Ali Yücel’e kayıtların planlananın üzerinde olması halinde Hasan Ali Yücel Lisesi’nin bir bölümünün Atatürk İlköğretim çatısı altında oluşturulacak binada geçici olarak devam edeceği formülünü geliştirdiklerini açıkladı.

BİR YIL İÇİNDE BİNA

Vali Süleyman Kamçı “Hasan Ali Yücel Lisesi’nin kalıcı bir binaya yerleştirilmesi için Atatürk İlköğretim Okulu yanında bulunan ve mülkiyeti 4 kişiye ait olan arsayı kamulaştırıp buraya 1 yıl içersinde tamamlanması amacıyla Lise binası yapacağız. Kamulaştırma kararını Eylül toplantısında resmileştirmek için İl Genel Meclisi’ne teklifte bulunacağız. Meclis kararının hemen ardından da istimlak çalışmasını ivedi biçimde tamamlayıp Hasan Ali Yücel Lisesi’ne 2006-2007 Eğitim ve öğretim se-zonu içersinde hizmet verecek şekilde inşaatına başlanacak. Değişiklik öngören bu kararı Milli Eğitim Bakanlığımıza bugün (dün) bildirdik” dedi.

Çanakkale Olay Gazetesi
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 14:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?