18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Üniversitede mail tartışması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde yarın yapılacak rektör adayı belirleme seçimi öncesinde, bir öğretim üyesinin adıyla gönderildiği iddia edilen mail ile ilgili, Rektörlük, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.


Dün Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Telat Koç'un adıyla tüm öğretim üyelerine mail gönderildi. Mailde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın'la ilgili bazı iddialara yer verildi. Söz konusu mailin altına, ayrıca “Atatürkçü ve Cumhuriyetçi Öğretim Üyeleri Birliği” yazıldığı kaydedildi.

REKTÖR'DEN TEPKİ

Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın, yaptığı açıklamada, mailde yazılan iddialarla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Mailde yazılanların, tamamen uydurma olduğunu savunan Aydın, nereden ve kim tarafından gönderildiğini tespit etmek için çalışma başlattıklarını belirtti.

Yazılanları ciddiye almadıklarını bildiren Aydın, “Yazılan mailde adres yok, imza yok. Mailin nereden ve kim tarafından gönderildiğini tespite çalışıyoruz. Dava açtık. Konu yargıya intikal etti” dedi.

Maili gönderen kişi olarak adının kullanıldığını iddia eden Doç.Dr. Telat Koç ise mail adresinin kendisine ait olmadığını, bu işin, kendi adı kullanılarak yapıldığını öne sürdü.

Cumhuriyet Savcılığına başvurduğunu, aynı zamanda rektörlüğe verdiği dilekçede de konu ile uzaktan yakından hiçbir ilgisinin bulunmadığını ifade ettiğini kaydeden Koç, “İşin şekli kötü. Öğretim üyeleri arasındaki seviye neden düşsün ki. Aynı mail bana da gönderildi. Hatta bugün, farklı bir mail yine tüm öğretim üyelerine gönderildi. Yasal süreç başladığı için bu konuyla ilgili yorum yapmak istemiyorum” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 15:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?