4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

ÇOMÜ'de eğitim dönemi başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) 2006-2007 Eğitim ve Öğretim Yılı törenle başladı. 

Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde, üniversitenin tanıtımının yapıldığı kısa sinevizyon gösterisinin ardından Dr. Feyza Sönmezöz tarafından konser verildi. Ardından açış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın, 2006-2007 akademik yılında kayıt yaptıran yaklaşık 6 bin 400 yeni öğrenci ile toplam öğrenci sayısının 21 bini geçtiğini belirterek, "Bunlardan yaklaşık 7 bin öğrenci önlisans, 12 bin 800 öğrenci lisans ve bin 570 öğrenci de lisansüstü programlarda yer alıyor. Çanakkale merkezde ise öğrenci sayımız 15 bini buldu. Ayrıca bu yıl eğitim öğretim yılında Bulgaristan, Yunanistan, Moğolistan, Gürcistan, İran ve Azerbaycan uyruklu öğrenciler üniversitemize kayıt yaptırdı" dedi. 

Rektör Aydın konuşmasında, üniversitede öğrenci sayısının artmasına paralel olarak kira bedellerin artmasının öğrencileri zor durumda bıraktığını hatırlatarak, "Çanakkale'mizde kira bedelleri başta olmak üzere öğrenciler için hayat şartlarının kontrolsüz, insafsız ve ekonomik gerekçesi olmadan ağırlaştırıldığını üzüntü içinde izliyoruz. Üniversite kenti olma yolunda yakaladığımız olumlu gelişme sürecini başarılı ve sürdürülebilir kılmak için bütün Çanakkaleliler'in desteğini ve katkısını bekliyoruz. Bu hedefimizi yaşama geçirme ve Çanakkale'nin aynı zamanda üniversite kenti olarak anılmasında da kararlı ve ısrarlıyız" diye konuştu. 

Rektör Aydın, üniversitenin bilimsel dergilerde yaptığı toplam yayın sayısı ile öğretim üyesi başına makale sayısı bakımından 2005 yılında da yükselişini sürdürdüğünü anlatarak, "Bilimsel çalışmaların bir diğer önemli göstergesi olan "DPT İleri Teknoloji TÜBİTAK ve Araştırma Fonu Projeleri" ile üniversitemiz yıldızı parlayan bir üniversite olarak anılmaya devam ediyor. Bugün öğretim üyelerimiz tarafından yürütülmekte olan 46 TÜBİTAK projesi ve 12 DPT projesi bulunmaktadır. Bu projelerin toplam mali portresi ile 8 milyon YTL'dir. Bu gurur verici bir olaydır" dedi. 

Rektör Aydın, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, "Sağlık bakanlığından devraldığımız Kepez Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin içinin tefrişi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Açtığımız bağış kampanyası ile bunun kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum ve Çanakkalelileri buraya sahip çıkmalarını istiyorum" diyerek destek istedi.
Yapılan konuşmanın ardından Dr. Yüksel Pazarkaya tarafından "Avrupa Birliğinin Dayanılmaz Hafifliği" konulu ilk ders verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 14:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İsmail SEZGİN IP: 85.97.7.xxx Tarih : 29.09.2006 08:38:59
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite'sinde okuyan bütün öğrencilere Başarılar diler. Bütün Rektör ve Öğretim görevlilerine kolaylıklar dilerim..Ve Çanakkale'lileri de ellerinden geldiğince katkılarını bekliyoruz.. saygımla. İsmail SEZGİN