4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

ÇOMÜ'den 60 öğrenci yurtdışında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden (ÇÖMÜ) 60 öğrenci, AB Eğitim Programı "Socrates-Erusmus" çerçevesinde 2006-2007 eğitim yılında Avrupa'daki üniversitelerde öğrenim görecek.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın, ülke gündeminde önemli bir yer tutan Avrupa Birliği konusundaki duyarlılığın üniversite de devam ettiğini belirterek, "Bu sebeple AB eğitim programları kapsamında 24 üniversite ile "Socrates-Erusmus Programı" altında ikili anlaşmalar yapıldı. Bu anlaşmalar kapsamında bu yıl 60 öğrencimiz, Avrupa'daki üniversitelerde bir veya iki dönem öğrenim görecek. Üniversitemizde ise tahminen 43 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görecek. 37 öğretim elemanımız da değişim programından faydalanıp, yurtdışındaki kurumlarda görev alacak" dedi.
 
Rektör Aydın, "Socrates-Commenius Programı" kapsamında Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü tarafından bir araştırma projesinin yürütüldüğünü söyleyerek, "Aynı program kapsamına yürütülmekte olan dil asistanlığı programı çerçevesinde 11 yeni mezunumuzun başvurusu kabul edildi. Buna göre mezunlarımız 3 ila 8 ay süresince Avusturya, Yunanistan, Almanya, Portekiz, İspanya, İngiltere, Polonya ve Hollanda'daki okullarda dil asistanlığı yapacak. Türkiye'den başvuran üniversiteler arasında üniversitemiz, 11 mezunuyla programa en fazla mezun gönderen 4. üniversite oldu" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 10:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?