3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

ÇOMÜ'ye "Bilgi Merkezi"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) hizmete giren ve "Bilgi Merkezi" ismi verilen modern kütüphanede 75 binden fazla kitap öğrencilerin hizmetine sunuldu.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın, her geçen gün öğrenci sayısının arttığını, yeni kütüphaneye ihtiyaç duyulduğunu hatırlatarak, "Terzioğlu Kampüsü'nde yaptığımız yeni bina bir süre önce hizmete girdi. Kütüphane ve dokümantasyon hizmetleri kapsamında personel, donanım ve yayın temini bakımından başlattığımız modernizasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Terzioğlu Kampüsü'nde 5 bin metrekarelik alan üzerine 1999 yılında inşa edilmeye başlanan ve bir süre önce hizmete açtığımız "Bilgi Merkezi"mizdeki kitap sayısı 75 bini buldu. Modern bilgi merkezimizde bugün 19 personel, 50 bilgisayar ve 7 bin 500 dergi ile okuyucularımıza çağdaş şekilde hizmet veriyoruz. Bu yıl içinde 11 bin kitap daha alarak okuyucularımızın ve araştırmacılarımızın kullanımına sunacağız" dedi.

4 katlı olarak inşa edilen bilgi merkezinin bodrum katında konferans salonu, elektronik donanımı akıllı sınıf bulunurken, zemin katta ise 3 ofis, referans bölümü, ödünç alma bankosu, 8 bilgisayarlı tarama bölümü ile merkezi bilgi işlem odası ve 75 bin kitabın bulunduğu 1 nolu okuma salonu yer alıyor. Yeni bilgi merkezinin 1. katında ise yönetim odaları, bilgisayarlı elektronik kütüphane, teknik servis toplantı salonu ve basılı kitabın bulunduğu 2 nolu okuma odası var. 2. katta da sürekli ve basılı yayınların olduğu bölüm ile depo bulunuyor.
Ayrıca aynı yerde, 10 televizyonda CD'ler aracılığıyla istenilen kitaplar ve filmler rahatlıkla izlenebiliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2006 Cumartesi 11:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?