3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Yeni vali görevine başladı

Çanakkale'nin yeni Valisi Orhan Kırlı, valilikte düzenlenen törenle görevine başladı.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, görevinin ilk gününde yaptığı konuşmada istisnai bir durumda hizmete başladığını belirterek, "Sanırım yollar açıldı. Bunlar Türkiye'de yaşanan olağanüstü durumlardan biridir. Biz kamu görevlilerine düşen görev yerine getirilmiştir" dedi.

Çanakkale'ye gelmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Vali Kırlı, "Çanakkale tarihi, coğrafi ve Türkiye'nin adı üzerinde boğazıdır. Burada görev yapmak ciddi bir meseledir.Çanakkale'ye karşı görevimi tam anlamıyla yapmaya çalışacağım. Çanakkale'de huzur ve sükuneti sağlamak jandarma ve emniyet teşkilatımızla birlikte bizim için öncelikli görevimizdir" diye konuştu. Vali Kırlı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kalkınmakta olan Çanakkale'nin gelişmesi için pek çok projeye ihtiyacı vardır. AB'ye yakın Çanakkale'nin AB standartlarına uygun hale getirilmesi için projelerin üretilmesi gerekiyor. Üniversite Çanakkale için önemli bir avantajdır."

Gazetecilerden 3-4 aylık süre de isteyen Vali Kırlı, Çanakkale'yi tam anlamıyla tanıdıktan sonra basın mensuplarıyla geniş bir sohbet toplantısı yapacağını sözlerine ekledi.
Bu arada, Vali Orhan Kırlı'yı karşılama törenine ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Orhan Okur, İl Jandarma Komutanı Şükrü Cumhur, il daire müdürleriyle valilik çalışanları katıldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 14:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?