22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

MHP'de Çatlak Sesler!..


Atatürk’ü, O’nun başlattığı devrimleri ve Cumhuriyeti benimseyenlerin üzerine toz kondurmadığı ordumuzun, diğer kurumlarımızdan çok farklı bir yeri vardır. Her Türkün asker doğduğu sözü ise boşuna söylenmemiştir. Güneydoğu olaylarında askerlik yaşı geçmiş kişilerin, genç kızlarımızın askere alınmak üzere, Askerlik Şubelerine başvurmaları da bu sözü doğrulamaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin aydın görüşü, Cumhuriyetine sahip çıkması ise gün oluyor, bazı çevrelerde çatlak seslerin çıkmasına da neden olmaktadır. Türk askeri diğer devletlerin askerlerinden farklı konumda olup, durumdan görev çıkarma özelliğine sahiptir. Bu nedenle, zaman zaman politikacıların yaptıkları hataları ortaya koyarak onlara yön göstermesini de doğal karşılamalıyız.

Türk Silahlı Kuvvetleri Güneydoğuda, K.Irak’ta, zor iklim koşuları altında büyük bir uğraş vererek terör yuvalarını temizliyor. TBMM’den tezkere’nin çıkması ve Genelkurmay Başkanlığına iletilmesinden sonra bölgede büyük bir hareketlilik yaşandığını yazılı ve görsel basından, Genelkurmay’ın Internet sitesinden öğreniyoruz. Bu arada TBMM’de üyesi bulunan DTP Milletvekillerinin teröre karşı bir tutum takınmamaları ve hatta onlardan yana davranışları da toplumda büyük tepki çekiyor.

Bu ortamda Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın yazılı ve görsel basında ön plana çıkan “Terörün yasallaştığı ve legalleştiği” sözlerine tepki, kendilerinden beklenmeyecek biçimde MHP’nin bazı milletvekillerinden geldi. MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, “Genelkurmay Başkanı’nın bu sözlerinin başarısızlığının itirafı, istifa etmeli” demesi milliyetçi geçinen MHP milletvekilinin ağzından çıkmamalıydı. Osman Durmuş bununla da kalmayarak; “Siyasetçi olarak PKK’nın legalleştiğine ilişkin sözlerini aynen kendisine iade ediyorum. Ayıplıyor ve yadırgıyorum. MHP’nin birkaç milletvekili de ondan yana tavır koydular.” Diye sözlerine sürdürdü.

Genelkurmay Başkanı Org.Yaşar Büyükanıt, açıkça söylese bile devekuşu gibi başımızı toprağa gömmeyelim, PKK meclis içerisinde yer buldu, legalleşme çabası içerisinde demek istemiş ve bazılarını uyarmak zorunda kalmıştır.. Belki de, gerçeği görün demek istiyordu... Güneydoğu’da çok zor koşullar altında, şehitler veriyor, mücadele eden askerlerinin başında vatan görevini yapıyordu. Yaşar Büyükanıt’ın sözlerinin hükümetin harekete geçmesi için bir mesaj olarak da algılanabilir. Onun sözlerinden ders alınmalı ve ceylan derili koltuklarında oturan bazıları şapkalarını önlerine alarak düşünmelidirler...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan ziyareti sırasında, Genelkurmay Başkanı’na sahip çıkarak; Terörle mücadele konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Güneydoğu’da çok zor koşullar altında kahramanlık yaptığını belirttikten sonra sözlerine şöyle devam etmişti;

“Bu mücadele içinde olan önemli şeyleri hiç polemik konusu yapmamamız lazım. Herkes görevinin başında. Büyük bir mücadele veriliyor orada. Bütün iç güvenlik harekatını Silahlı Kuvvetler götürüyor. Bunlar bir günde halledilecek meseleler değil. Hepimiz, çok daha fazla bütünleşmeliyiz ve hepimizin desteklemesi gerekiyor”

MHP’nin bazı milletvekillerinin, Paşayı istifaya davet eden desteksiz atışından sonra gözler Devlet Bahçeli’ye çevrilmişti. MHP Genel Başkanı Bahçeli ise ne şiş, ne de kebap yansın örneği sözlerle durumu idare etmeye çalıştı;

“Geçmişte PKK ile ilişkileri olan, bu manada yargısı devam eden kişileri milletvekili olarak sol tarafımızda otururken görmekteyiz. Yargısı devam edenler var. O süreçte biraz daha ihtiyatlı olmak lazım. Yargıda beraat ederlerse mesele yok. Ama yargıdan bir karar çıkarsa PKK Meclis’te demektir.”

Bahçeli’nin gelenekselleştirdiği kahvaltı sohbetinde bir gazetecinin Osman Durmuş’un da aralarında bulunduğu bazı MHP milletvekillerinin Büyükanıt’a yönelik istifa çağrısı yapmalarından haberi olmadığını söyledi.

Bahçeli bu sözlerinde samimi miydi?

Demokratik ortamlarda asker siyasete karışmamalıdır. Ancak siyasetçiler ortaya koydukları tutum ve davranışları ile onlara bu yolu açarlarsa bunda suç kimdedir?

Askere bu yönde olanak ve ortam sağlarsan onlarda siyasete karışmak zorundadır.

TBMM’deki milletvekillerinin genel başkanlarının bilgisi ve onayı dışında pek fazla bir davranışta bulunmadıkları, onların isteği doğrultusunda oy kullandıkları da açıktır.Ancak Osman Durmuş da MHP’nin iktidar ortağı olduğu dönemde bakanlık yapmış ve o zaman da radikal çıkışları ile dikkati çekmişti.

MHP’nin eski MHP olmadığı, Devlet Bahçeli’nin de rahmetli Alpaslan Türkeş’in yerini tutamadığı bir gerçektir.

Bunun pek çok örnekleri vardır; MHP’nin üniversitelerde türban yasağı uygulamasına karşı olduğu biliniyor. Nitekim 1999 seçimlerinde bu sorunu çözeceğiz diye seçmenine taahhüt vermişse de konunun üzerine gidememişti... Konunun ben yaptım oldu demekle olamayacağını iktidar ortağı oldukları zamanda görmüş ve sessiz kalmışlardı.

2002 seçimlerinde TBMM’de temsil edilemeyen MHP 2007 seçimlerinde ikinci büyük muhalefet partisi olarak meclise girmiştir. MHP kurmalarının 2002’de yenilgini, ardından son seçimde meclise girmelerini hesabını yapmışlar mıydı?

Son seçimde MHP’nin meclise girmesinde büyük pay kendi çalışmalarından çok AKP karşısında güçlü bir muhalefetin olmayışından kaynaklanmıştır. CHP’nin beklenileni veremeyişinin, ANAP ile DYP liderlerinin iç siyaseti tam olarak kavrayamayışı, MHP oylarının yükselmesine yardım etmiştir. MHP oylarını daha da yükseltebilirdi. Ancak aday adayları seçiminde yapılan isabetsiz görüşler, eski MHP’lilerin bir bakıma tasfiye edilmiş ve daha iyi sonuç alınmasını engellemiştir.Türkeş ve arkadaşlarının MHP ideolojisinden uzak,daha çok merkezle uzlaşan kadrolara öncelik kazandırılmıştır.

Gerçek MHP’lilerin de kabul ettiği bir gerçek var ki, o da Alpaslan Türkeş’in MHP’ si ile bugünkü MHP’liler arasında dağlar kadar fark vardır. Bir diğer gerçekte Devlet Bahçeli’nin hiçbir zaman Türkeş’in yerini tutammış oluşundan kaynaklanmaktadır. MHP’ye gönül vermiş, bu koruda varını yoğunu ortaya koymuş MHP’liler ya bir kenara çekilmiş, ya da küsmüşlerdir. Eski MHP’li dostlarımın söylediklerine göre “Dokuz Işığın” ne olduğunu bilemeyenler aday olmuş ve kazanmışlardır.

Meydanlarda alın size ip diye söylevlerin ardından TBMM’nin açılışında DTP ile el sıkışmaları ise birçok MHP yandaşlarını gönülden yaralamıştır. İş bununla kalmamış, demokrasiyi kurtarmak (!) adına Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinde, AKP’ye omuz veren tutumları ise devrim ilkeleri ile milliyetçilik görüntülerine gölge düşürmüştür. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde MHP’nin 367 sorunu yaşanmasın diye salona girdik, kimi aday gösterecekler, biz kime oy veririz veya vermeyiz sözleri tabanında hoş karşılanmamıştır. MHP tabanı bu sözleri Alpaslan Türkeş’in kurduğu parti yelkenleri indirdi diye nitelenmiştir.

Seçim konuşmalarında Başbakan Tayyip Erdoğan’a “ister Türkiye’de bir yerde saklan, ister okyanus ötesinden kaç. Hesap soracağım diyen Devlet Bahçeli nerede?

Ne tuhaf seçim meydanlarında mangalda kül bırakmayanlar seçildiklerinde hemencecik kuzu postuna bürünüyorlar ?

Bugün MHP’ye gönül vermişler kendi aralarında birbirlerine soruyorlar:

Ülkücüler temizleniyor mu?

Ülkücüler geriye mi itildiler?

Bu kadrolarda, Yaşar Okuyan, Şevket Bülent Yahnici, Mehmet Gül, basında MHP uğruna başına gelmedik kalmayan, Adalet Partisi’nin iktidar olduğu dönemde “Lağım suyu ile pınar suyu birleşmez” yazısı ile TBMM’de fırtınalar kopartan Necdet Sevinç neden yok!.. Necdet Sevinç’in adaylığı kabul edilmemiş, yerine Naim Süleymanoğlu listeye konulmuştu.

Ne tuhaf!...

Yıllarını kalemiyle MHP’ye adamış, bin bir eza cefa çekmiş yazarın yerine halterci!..

Gerçekten MHP’de çatlak sesler çıkıyor ve bunun sonucu olarak da milliyetçi parti kan kaybediyor...


erdemyucel2002@hotmail.com  

Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 00:39:34
Güncelleme :18 Aralık 2007 Salı 00:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan ufak IP: 88.230.45.xxx Tarih : 19.12.2007 14:03:55

tşkler diyorum sayın abi.

Bu yorumu yazmamın nedeni ; gözümüzü acıyosun, mhp Yahnici ,Gül ve diğer pek çok kişi cefasını çektiyse de  sefasını da sürdüler.  Milliyetçi Hareket Partisinde  tüm dava insanları çile çekmiş, büyük abilerine her şeyini ödemişlerdir. Asıl çileyi çeken biz alt tabakadaki ülkücüleriz. Başbuğumuzun bir sözü vardır;  bu yol çile yoludur. Sayın eski mhpliler ya kendilerine gelsinler, ya da  mhp yi savunmuyorlarsa, uyuyorlarsa mhp nin adını anmasınlar. Osman Durmuş bey'e gelince davasında ve genel kurmaya söylediği sözler  doğrudur . Bizim elimize silahı alıp meclisteki pkk lıları mı temizleyelim? Böyle bir şey olamaz.  Sayın Büyükanıt'a Milliyetçi Hareket Partisi sahip çıkmıştır. Artık çıkmasını istemiyorum.  Kendisi konuşmasında mecliste pkk lı var; sen ki Türkiye Cumhuriyeti'nin  başısın neden almıyorsun  ? O meclisteki pkk lıları ...O zaman kusura bakma sayın Büyükanıt acil istifa et ya da o meclistekileri  temizle ... MHP'de de çatlak ses yok, çatlayanı kırarız işe yaramayanlar gitsin. Bazı eskiler diyor ki biz eski mhp liyiz.  KARDEŞİM MHP nin ESKİSİ OLMAZ kendini ESKİ zannediyorsan ,O halde sesini çıkartma ESKİLER biliyorsunuz atılır veya satılır .KENDİNİ ESKİ YERİNE KOYDUYSAN ÇIK GİT EMMOLU SENİ TUTAN YOK . BİZ YETERİZ EVELL ALLAH.IN SAYESİN DE...  ALLAH (cc)  TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN .  ZAMANIN DA YENİÇAĞ çıktığın da NECDET SEVİNÇ bizi Dedeman Otelinde topladı ve mhp nin yükselişi olacağız, bize sahip çıkın dedi bizde eşimize dostumuza sanalda nekadar bize YAKIN VEYA UZAK HERKESE LÜTFEN YENİ ÇAĞ ALIN GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM YENİ ÇAĞ ALIN KİMİNE YALVARDIK KİMİNE SÖYLEDİK VE BASARDIK,  YENİ ÇAĞ'IN  TIRACI ARTINCA KENDİN DE VARLIK HİSSETTİ BİZDE :)) ALMADIK KİM KAYBETTİ ?  KENDİLERİ BU ARADA 13 ASKER ŞEHİT OLUNCA MİLLİYETÇİLİĞİ KABARDI GÜYA VE YILDIZ DOĞANIN ŞEHİTLER ÖLMEZİNİ BAŞBUĞLAR ÖLMEZİ ÇALMAYA BASLADI .BIRAKIN KARDEŞİM BAŞBUĞ BİR EFSANEYDİ . ALLAH(cc) RAHMET EYLESİN BAŞBUĞUM U SEVİYOSANIZ ÜÇ KULFU BİR FATİHA OKUYUN YAPACAĞINIZ BU NE YAPMAYA CALIŞIYOSUNUZ ? BBP YE Mİ KAYALIM ? AKILLIYIZ ARTIK ,MHP NİN LİDERİ ŞUAN SAYIN DR BAHÇELİ BİZ ARTIK MHP LİYİZ ŞAHISÇI DEĞİLİZ İŞİNE GELMİYOSA RANT YUTAMIYOSAN MHP DE RANT ELDE EDEMİYOSAN KİMSEYİ ELESTİRMENİZE GEREK YOK İİ KİM GELİRSE MHP NİN BAŞINA ORTA DOĞUYA ŞUKADAR DOLAR YENİ ÇAĞA ŞU KADAR DOLAR MHP Yİ GÖĞEMİ ÇIKARTACAKSINIZ OZAMAN pışşkkk MHP NİN ARTIK GENEL BASKANIN ETRAFIN DA ETTEN DUVAR YOK EMMOLU BAHÇELİ HERTARAFA YETİŞİYOR. HER TARAFTADA BİLGİSİ VAR GECE GİT GÜNDÜZ GİT SAYIN GENEL BASKAN İLE  BİRE BİR GÖRÜŞ. GOCUNMANIZA GEREK YOK İNSAN ŞAŞAR BEŞER SAYIN GENEL BAŞKANININ UNUTTUĞU OLUR HATIRLAMADIĞI OLUR,  HATIRLATIN BİRE BİR GÖRÜŞÜRSÜNÜZ BİLGİLERİ DİREK MUHATTABIN DA ALABİLİRSİNİZ HAYALİ YAZMAKLA OLMUYOR :) Saygılar efendim. ERKAN UFAK


halit IP: 85.107.161.xxx Tarih : 20.12.2007 18:52:21

Şu yorumlar nekadar yanlış.Yanlişla başlarsan sonucun doğru olması mümkün olurmu?.zaten O.Durmuş Konuyu yanlış anlamış.TSK.bölücülerin siyaseten güç kazanmakta olduğu uyarısını yapıyor.Ey siyasiler durumu görün gereğini yapın diyor.Sn O Durmuş.bölüçülerin siyasi faaliyetlerini önlemek senin işin deyilmi?Daha ilk gün Tokalaşıyorsun.saygılar.


hürriyet turnalı IP: 88.239.52.xxx Tarih : 19.12.2007 19:26:34

Bir ATATÜRK nasıl tekrar gelmediyse bir ALPASLAN TÜRKEŞ te gelmeyecek.Onlar çok özel seçilmiş kişilerdi. Asker doğduk asker öleceğiz.Türkiye Cumhuriyeti askerler tarafından kurulmuştur. O buna bu ona çemkirip bizleri oyalarken vatan parsel parsel satılıp elden gidiyor. Etibank satışa çıkarıldı bu demektir ki uzay mekiklerinde bile kullanılan BOR madenimizde elden gidiyor.UYANIN. Konya da,Kayseri de satılmadık karış toprak kalmadı.Soytarılara kapı açıp köklerimize benzemeyelim kalan bir avuc toprağımız gidiyor.UYANIN...ASKERİNİZE ARKA ÇIKIN SİZİ KENDİ ÜLKENİZDE ESİR OLMAKTAN SADECE ASKER KURTARIR.


TeomanTörün IP: 88.241.177.xxx Tarih : 20.12.2007 12:51:38

Tanrıya şükür; artık askerimiz Enver Paşa gibi salt hamasetle değil; Atatürk gibi sağ duyu ile hareket ediyor. Hamasetçiler, toplum kesimleri arasında, bilinçsiz hedefli nifakın eseri olan 1970'lerin kan deryasından kimlerin sorumlu olduğunu düşünsünler bir kere.


kadir IP: 88.229.194.xxx Tarih : 20.12.2007 03:22:36

beyler bu yıpratma politikanızdan vazgeçin hiçbir güç ALLAH'IN İZNİYLE MHP'yi yıpratamaza bu böyle biline


Bülent BUHARALI IP: 78.163.7.xxx Tarih : 18.12.2007 14:32:12

Duyduğunuz ses erkekçe bir duruşun yankısıdır.Meclisteki o adamlar PKK yı temsil ettiklerini iafade edecek cesarete sahip değiller.O halde neden legalleşti diyerek meşrulaştırılsın.Seviyesi bir durum ifadesini BBG evi olarak tanımlamaktan öte gitmeyen bir komutanın istifası milletimiz için kazançtır diye düşünüyorum.


Oğuz Erzurumlu IP: 88.245.244.xxx Tarih : 19.12.2007 10:49:07

MHP içindeki çatlak sesleri duymak ve sevinmek için bir bir sürü insan var kulak kabartıp kapı aralarından ses dinleyen. Ama duyduklarını sandıkları çatlak sesler sadece duymak istediklerinin kulaklarına yansımasıdır. Ne demektir bu ; Devlet beğ Türkeşin yerini tutmadı. Hiç bir ülkücünün böyle bir beklentisi yoktur ve olamazda. Başbuğumuz şahsına münhasır bir liderdi. Devlet beğ de kendi şahsına münhasır bir liderdir. MHP içerisinden gelen duyduğunuz sesler sandığınız gibi çatlak flan değildir biline.bu sesler ülkemizin milletimizin daha iyi ye daha ileriye dahada güzel günlere kavuşması için yapılan çalışmanın ve sesli düşüncelerin yansımasıdır sadece. Bu büyük gönül harekatından ne sayın yahnici beğ, ne mehmet gül beğ ne necdet sevinç beğ nede bir başka gönül adamı dışlanamaz ve koparılamaz vede kopamaz. buna kişilerin öz benliklerinin haricinde başka hiç kimsenin gücü yeterli olamaz. Büyük Türk milletine sevdali yürekler için vekil olmak parti yöneticisi olmak olmamak hiç önemli değildir. onlar, vatını ve milleti için her ortamda hizmet etmeyi kendilerine bir borç bilirler. MHP de çatlak ses arayanların hevesi kursaklarında kalır.


Gökhan IĞDIR IP: 88.236.42.xxx Tarih : 19.12.2007 19:01:41

Öncelikle haber okurken ve değerlendirirken dikkatli,sağduyulu,tarafsız olmakta fayda var diyorum.Hepimiz biliyoruz ki dış dünya bin yıldır bizim zayıf anımızı kollamakta,her zaafiyet ihtimalinde iştahları kabarmakta,kardeş kavgası görmek için sabırsızlanmaktadır. Hal böyle iken,din gibi milliyetçilik gibi kavramların sahiplenilmesi gayet tehlike arzetmektedir.Nasıl ki din ve inanç hiç bir parti tekelinde değilse milliyetçilik de hiç bir bartinin ve ya kurumun tekelinde değildir.Tek milliyetçilik vardır,o da Atatürk milliyetçiliğidir.Bu anlamda,sanki MHP yi eleştirmek sanki Türklüğü eleştirmek gibi algılanması yanlıştır.Çünkü Türklüğün tarhi binlerce yıl partinin tarihi 30-40 yıldır.O yüzden düşünerek yorum yapmak bilimsel verilere göre hareket etmek gerekir.Düşünmekten korkmamak eleştirmek ve eleştirilmekten korkmamak gerek.Biz kendimizi bildiğimiz sürece Tanrı Türk ü hep koruyacaktır.Selam,saygı ve sevgiler.