18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Obama’nın Sopası!..

Sizlerden bir süredir ayrı kaldım. Önceki yazılarımdan birisinde en azından yedi sülaleden beri İstanbul’da yaşayan gerçek bir İstanbullu olarak bu şehri yaşanmaz duruma gelmesinden ötürü terk edeceğimi belirtmiştim. Sonunda bunu gerçekleştirebildim. Bu satırları Akdeniz kıyılarında küçük bir kasabadan yazıyorum.

Siyaset ile ilgisiz günler geçirdim. Ne gazete okudum ne de televizyon izledim. Bazı insanların yaptıklarını kendim de yaşadım... Kısacası, her zaman tenkit ettiğim altta bir delik, üstte bir delik, ot gibi yaşayan insanları örnek aldım. Bu arada yazacağım köşe yazıların konusunda da kendimce bazı kararlar aldım. Bundan böyle uzun yazmayıp kısa cümlelerle meramımı anlatmaya çalışacağım. Çoğu dostum da böyle yazmamı istiyordu.

Tüm haberlerden uzak kaldığım günlerde içeride ve dışarıda ilginç olaylar yaşanmıştı. Yine şehitler verilmiş, uçağımızı kimin düşürdüğü nedense açıklanmamış, emekli Genelkurmay Başkanlarından Özkök’ün ifadesine başvurulmuş, bazı paşalar emekli edilmiş, Aşiret reisi Barzani yine kafa tutmuş, Esad bazılarının esip gürlemesini kaale almamıştı… Oysa bütün bunlar arasında biraz eskimiş de olsa Obama’nın televizyon ekranlarında gösterdiği beysbol sopasına dayalı görünümü beni enikonu etkilemişti.

Sopalı bir demokrasi mi gündeme geliyordu?

Obama bazılarına gözdağı verip hııı! sonra karışmam mı diyordu?

Yoksa benim sözümden çıkanın kafasına bu sopa iner mi demek istiyordu?

Bizde meşhur bir söz vardır; kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla gibisinden…

ABD Başkanlarının bir şeye kızdıklarında “getirin benim beysbol sopamı” dedikleri yabancı kaynaklara geçmiş bir sözcüktür. Bütün mesele de zaten burada...

Hem sonra beysbol sopası deyip geçmeyin.

Kaç kişi kafasına inen bu sopa ile terki diyar etmişti…

Kim bilir kaç cinayette suç aleti olarak kullanılmıştır?

Anlaşılan Obama’nın sopası, sopalı demokraside daha uzun süre konuşulacağa benziyor.

Büyük olasılıkla Beyaz Sarayın bu fotoğrafı tüm dünyaya yaymasının bir anlamı olmalı. Rastgele konulduğunu düşünmek biraz safdillik olur.

Bazılarına göre Obama, Türkiye başbakanı ile telefonda Suriye’yi konuşurken bu sopayı elinde tuttuğunu söyleyenler de basınımızda var.

Ne gaflet!..

ABD Başkanı Türkiye Başbakanı konuşurken böyle bir yanlışa düşer mi? Onu bir kalemde geçelim…

Acaba beysbol sopası ile kime gözdağı verilmek istendi?

Esad’a mı?

Suriye’ye arka çıkan Rusya, Çin ve İran’a mı?

Kim bilir belki de birilerine sana verdiğim görevi neden yerine getirmedin demek mi istemiştir.

Bu sopa ile acaba kim ikaz edildi?

İşte bütün mesele de burada…


erdemyucel2002@hotmail.com
 

Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2012 Salı 23:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selçuk Ant IP: 95.15.199.xxx Tarih : 8.08.2012 19:21:41

Gerçekleri, - aydınlatılmadıkları için - gerçekten bilemeyenlere ve gerçekleri bilerek bunları - nafile - gözardı etmeye çalışanlara hitap ettiğiniz bu köşe yazısı beni son derecede müsterih kıldı ! Kısa bir süre için ara verdiğiniz ve özlem duyduğumuz yazılarınızın devamını sabırla bekleriz. Siyasilerimizin, halklarımızın yakın bir gelecekte birlik ve beraberlik içinde olacakları inancımı belirterek, ülkemizin birliği uğuruna mücadele veren size ve tüm meslektaşlarınıza, okuyucularınız adına, en içten saygılarımızı ve selamlarımızı sunarız !