18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İlk Dalışın Ardından

    yusuf@kenthaber.com

    Evet havuz dalış eğitimi için 21:30 da Kuzey ege dalış merkezinin Bahçeşehir bürosunda buluştuk. 11 kişilik dalış grubumuzdan, Gürkan, Nilgün, Rouzben, Fazilet, Şevki, ve pek tabii ki ben. Ahmet Naim, Seda, Melek, Elif ve Salih hafta sonu havuz eğitim programına katılmak istemişlerdi.

    Heyecan dorukta artık. Dalış önce ısmarlanan çay ve kahveleri kimler bitirdi kimler bitiremedi farkında değilim. Çay ve kahve ile kimse ilgili değildi. Hazırlıklar tamamlanınca, hep beraber City Klup havuz için yola koyulduk. Grubumuza şu an ismini hatırlayamadığım iki bayan arkadaş daha katıldı. 

    Havuz başında verilen brifing ile herkes kendi malzemelerini hazırladı. Ve havuz kenarına oturup ilk defa su altında nefes alıp vermenin karmaşık duygu ve heyecanlarını yaşarken, Haluk hoca suya girip, son detayları bir kez de pratiğini yaparak gösterdi. Cüneyt hoca da havuz kenarında suya girmeye hazırlanan bizlere desteğini sürdürüyordu. 

    Hadi Bismillah….. ve sudayız. Regülatörden hava almak çok da zor değilmiş. İşte işaret geldi ve alçalıyoruz. Aman tanrım suyun altındayım ve nefes alıp verebiliyorum. Demek bende de biraz balıklık varmış. Her ne kadar balıklar ekstradan alet kullanmasalar da… 

    O da ne, niye sola yatıyorum? Sanırım ters giden bir şeyler var. Herkes dizlerinin üzerinde tabanda çok rahat durabilirken, ben sürekli sol rotu bozulmuş araba gibi sola yatıyordum. Allah Allah ne oluyor böyle yahu. Cüneyt hoca problemi çözdü galiba… O da ne BC’nin sol cebine bir ağırlık daha koyuyor. Ve ben tamamen sola yatmış durumdayım. Dalarken ağırlıkları eşitlememişim, sol da iki ağırlık sağda tek ağırlık. Bc’nin sol cebine bir ağırlık daha….Geç de olsa problemi anladım ve ağırlıkları eşitleyince bende eşitlendim ve dizlerimin üzerinde rahatlıkla durabilmeye başladım. 

    Su altında ki becerileri başarı ile uygularken, sol tarafımda acaip bir hareketlilik seziyordum. Cüneyt hoca her becerinin uygulanmasını istediğinde( sol tarafımdaki arkadaşlarda) sürekli yüzeye doğru bir hareketlilik oluyordu. Yok o kadar da değil, arkadaşlarımı satamam. Gülmek sadece bana özeldi o anlarda… 

    Grubumuzdan bir arkadaşımız hariç, o da ilk dalış heyecanından olacak başarı ile tüm becerileri yaptık. Yaklaşık 2 saat 10 dakikalık eğitimin nasıl geçtiğini anlatmak inan imkansız. Ben dahi anlamadım. 

    Bilinen bir gerçeği tekrar söyleme gereği hissediyorum: “ Kişi bilmediği konularda korkabilir” Öğrenince korku filan kalmıyor. Tabii bunlar sadece havuz ile ilgili konular değil. Su altı…Evet sihirli söz bunlar… Açık denizde ne olur, nasıl olur bilinmez. Ama havuz dalışı çok eğlenceli ve çok zevkliydi. Hatta açık söyleyeyim ikinci grubumuzla beni tekrar havuz dalışına götürecek kadar. Korku adına en ufacık bir nokta dahi yoktu, ve olamazdı da. 

    27 Mayıs akşamı ikinci grubumuzla tekrar havuz dalışına gittim. Amacım daha fazla gülüp eğlenmekti. Boneler için hazırladığım şaka arkadaşlarımın çok meraklı olmalarından dolayı tam da amacına ulaşmış sayılmaz ama yine de Ferhunde hanımın bonelerine iyi güldük 

    Arkadaşların becerilerdeki becerisizliklerine bakıp gülecek olan ben, su altında her şeyi unutup tek başıma su altı keyfi yaşadım. Hem de tam 2,5 saat. Hatta bir ara arkadaşım Gürkan ile tek regülatör kullanarak kendi çapımızda serbest yüzüş bile yaptık. 

    Muhteşem bir şeymiş bu su altı. Daha önce su altında becerileri uygularken bu muhteşemliği anlayamamıştım. Bana bu fırsatı tanıyan Haluk ve Cüneyt Hoca’ya tekrar çok teşekkür ediyorum. Öğrendiğim becerilerin nerdeyse tamamını tek başıma ve sakin sakin yaptım. En hoşuma giden de dibte yüzükoyun yatmaktı. Bugüne kadar bunu yapmaya hiç muktedir olamamıştım. Sudan öcümü alıyordum. Teknoloji sayesinde artık su bana hükmedemiyordu. Yıllarca suyun dibinde nefes alıp-vermek, oturmak, yatmak v.s becerileri yapamayan ben şimdi…. 

    Açık deniz dalışımız için artık her şey tamam. Tüm grubumuz, eğitimini buraya kadar başarı ile tamamladı... Açık denizler artık bizi beklemeli...

11-12 Haziran’da Saroz’dayız. Hiç telaşlanma, gelmezsen de üzülmem…


Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 22:01:47
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 22:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?