16
Haziran
2024
Pazar
ANASAYFA

İsrail

İsrail, İsrail,İsrail

Yapılan katliamdan ötürü, başta Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’i kınıyorum, kınamakla da kalmıyor lanetleniyorum. Bunları söylerken Hizbullah denen terörist gurubu da, bu lanetlemenin içine alıyorum.

İsrail terörist bir devlettir. Bugüne kadar tüm dünyanın gözü önünde yaptıklarını görmeyen, duymayan, bilmeyen yok. Bu yapılanlar Amerika destekli olmasaydı, bugün İsrail’den söz etmiyor olacaktık, hatta büyük bir olasılıkla böyle bir ülke dahi var olmayacaktı. Amerika’nın yüksek ideallerinin gerçekleşmesi için orta doğunun ortasına yerleştirilmiş bir virüs İsrail.

Hizbullah terörist bir gurup. Türk halkı olarak, bu terörist gurup yüzünden çok acılar yaşadık. Bugün bu gurubun uğradığı acıları paylaşacak halim yok. Ancak unutulmamalıdır ki, bu terör guruplarını yetiştiren, kollayan onlar sayesinde emellerine ulaşan yada ulaşmayı bekleyen Amerika’dır.

Bölge ülkeleri arasında Amerika’ya diş bileyen ülkeler var mı? Olmaz olurmu,Irak, İran, Suriye, Ürdün, Libya hatta Mısır. Peki Amerika bunu bilmiyormu, biliyor tabii. İşte yetiştirdiği terör guruplarından biri olan Hizbullah hemen devreye sokuluyor. Aynen Türkiye için uygulanan senaryolar.Sözde bu terör gurubu ne istiyor? Gerçi ne istediği de önemli değil, çünkü terörist gurupların siyaseti olmaz. Onların tek siyaseti öldürmektir. Amerikan karşıtı olmaları zaten fitili tutuşturmak için yeterli, hatta fazla bile. Sonra, al sana müdahele veya katliam için sebep!

Orta Doğuda akan kanın tek sorumlusu Amerika Birleşik Devletleridir. İsrail kullanılan bir dublördür. Arada sırada Amerika’dan kısık sesle çıkarılan protestolar tamamen düzmecedir.

Allah tarafından cezalandırılarak topraklarından çıkarılan İsrailoğulları, yüzyıllar sonra intikamını kendi cemaatlerinin dışındaki tüm insanlardan almaya niyetli görülüyor.
Amerika, İsrail’i Orta doğuya yerleştirirken, Tüm orta doğu ülkeleri büyük bir miskinlik ve bitkinlik içindeydi. Batı emperyalizminin kendilerine sağladıkları güzel ve cezp edici imkanlar ile sefahat sürerken, gelecekte neleri feda edeceklerinin hesabını yapacak durumda değillerdi. Ancak bugün bu ülkeler sıranın kendilerine gelmelerini istemeden de olsa bekliyorlar.

Dünya var oldukça Orta Doğu’da kan asla durmayacak. İsrail’in buraya yerleşmesi belki bir şekilde kabullenildi, belki diyorum çünkü bu sınırlarını bilmesi ile ilgili bir konu. Şayet İsrail bugün yaptığını yani sınır tanımazlığını devam ettirirse ki bu zayıf bir ihtimal, işte o zaman bugüne kadar sesini çıkarmayan, Amerika yada AB yanında saf tutmuş bir çok ülke bu savaşın içine girer. En başta da Türkiye tabii.

Ancak ben bunların olacağına ihtimal vermiyorum. İsrail belki bir kara harekatına bile girişebilir, ancak ileri gidemez. Geçmişte Lübnan’da büyük acılar yaşayan (yine böyle bir durum söz konusu iken) Amerika buna izin vermez ancak bir süre daha sessiz kalarak, İsrail’in Lübnan’ın kolunu kanadını kırmasını bekleyebilir. Çünkü Amerika’nın hedefi Lübnan değil. Ne işleri var Lübnan’da. Lübnan onların işlerine yarayacak bir ülke değil. Amerika’nın asıl hedefi, İran ve Suriye.

Türkiye’ye ekonomik yaptırımlar uygulamasına rağmen tam olarak yanına çekmeyi başaramayan, gerçi Türkiye’nin pasifleştirilmesi de bir anlamda yandaş olma sayılabilir ama yine de Türkiye gibi bölgede etkin bir devletin yanında olmayışı, dünyanın jandarması rolünün Amerika’ya çok pahalıya mal olmasına sebep oluyor. Bunun için Amerika Orta doğudaki en büyük karakolu İsrail’i güçlendirmek için her türlü entrikayı çeviriyor. Buna bugün için dur diyecek kimse yok.

Son Irak savaşı öncesi, herkes (Amerika, İngiltere, İspanya hariç) dört gözle, bir zamanlar, yani güçler dengesinin yaşandığı yıllarda büyük umut kapısı olan Birleşmiş Milletler’i beklemişti...

Şimdi de Kofi Annan sağ olsun ateşkes çağrısı yapıyor ama dedim ya bunlar hep düzmece oyunlar. Ne Birleşmiş Milletler ne Annan, hepsi boş.

Bugün için kimse ateşkes beklemesin, Amerika İran’a ya da Suriye’ye saldırmak için gerekli sebepleri yaratana kadar ateşkes sağlanmayacak

Dünyada tekrar barış ortamının sağlanabilmesi, tamamen güçler dengesine bağlıdır. Çin, Hindistan, Rusya, Avrupa, Türkiye. Tabii burada en önemli güç merkezi yine Avrupa olacak. Ama bugün için sözü dahi edilemeyecek bir askeri güce sahip Avrupa ülkeleri kısa zamanda kendi aralarında güçlü bir ordu kurmaları gerekiyor.

Dünya, belki Amerika sayesinde daha pembemsi, bana göre; siyah beyaz olsun, türlü sıkıntıları olsun ama içinde Amerika zihniyeti, ya da mümkünse Amerika olmasın.

Sevgi ve Saygılarımla
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2006 Cuma 23:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?