28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Su Altı Dünyasına Davet

 

Değerli dostum, biliyorsun bu köşeye bir iki dalış yazısı koydum . Ve onlarca yazım içinde en çok okunanlar arasına bile girdiler. Bu yazılar ile ilgili inanılmaz geri dönüşümler aldım. Tabii ki bunların hepsi iyi, güzel ve hoş düşüncelerdi.

Bir çoğumuzun hayalini kurup, uygulama fırsatı bulamadığımız bir sürü merak vardır ve bu merakımız ile ilgili yazı, resim ve anılar bizleri derinden etkiler.” Ah bende bir yapabilseydim”,” görebilseydim” filan gibi. Ama kulak arkası edilmemesi gereken bir nokta da vardı tabii, bu da, bu dostları imrendirme noktası idi. Belki de bazı dostlar hayatının sonuna kadar bunu yaşayamayacaklardı. Ve onları bu konuda imrendirmek çok da doğru olmayacaktı. Bu yüzden dalış yazılarına son vermiştim. Ancak yukarıda da söyledim ya, inanılmaz istekler gelmeye devam edince, iki arada bir derede kaldım vallahi Ve sonunda karar değiştirdim. Fazla ballandırmadan konuları yine paylaşmaya karar verdim.

Ancak bu sefer farklı bir metot ile yola çıkıyorum. İlgi duyan dostlar ile farklı bir diyalog içine gireceğime söz veriyorum. Bir kere imkanlar müsaade ettiği sürece hep yanınızda olacağım. Gerek teori derslerinizde gerek havuz eğitiminizde gerekse açık deniz çalışmalarınızda hep yanınızda, yanı başınızda olacağım.Hatta dalış akşamları farklı mekanlarda eğlenirken dahi? Söz veriyorum size. Bugüne kadar benden isteyip de alamadığınız tüm dalış hikayelerinin gizli kalmış yönlerini ve istediğiniz tüm resim karelerini sizinle paylaşacağım. * Sadece ilgilenenler için tabii

Evet dostum bu yazıyı okuduğuna göre, demek ki sende su altına ilgi duyuyorsun. Hiç tereddüt etme. Ne tür korkuların ve sıkıntıların varsa bana yaz. Eminim başlangıçta benim yaşadığım kadar korkuların yok. Bak nasıl üstesinden geleceksin korkularının.

Tabii bu işe ilgi duymak, yapabilmenin ön şartı ama her şeyden önce dalışa mani bir sağlık sorununun olmaması en büyük ön koşul. Biraz da yüzme bilmek tabii. Aslında yüzme bilmeye de gerek yok ya

Bu yazı ile ilk defa benimle tanışanlar için söylüyorum: Ben 11 haziran 2005 yılında açık deniz dalışlarını tamamlayarak “open water dıver”, diğer bir deyişle tek * balık adam oldum. Bugüne kadar geçen zaman içinde, bazı eksikliklerimi tamamlayarak ve daha ileri kursları bitirerek, "Dive master" adayı bir “Rescue Diver” dalgıcım.

Gördüğün gibi nerden nereye değil mi? Düne kadar türlü korkuları ve sıkıntıları olan ben, bugün kurtarma dalgıcı olmuş Yani geçtik kendi sıkıntı ve dertlerimizden, bir başka dalgıç arkadaşa sıkıntılı zamanlarında yardım edebilmeyi öğrenmiş bir dalgıç seviyesine geldik. Tabii buda işin farklı bir manevi boyutu.

Şimdi esas önemli meseleyi söylemek istiyorum: İşin mali boyutu. Başlangıçta herkesin sorduğu ve öğrenince de “aman çok pahalıymış” dediği konu, bence aslında hiç de öyle değil. Bu ve bunun gibi konuları iletişim içine girdiğimizde detaylı şekilde sizlerle paylaşacağım. Ancak tabii benim okurlarımın da bir ayrıcalığı olmalı diye düşünüyorum. Bunun için de ilgi duyan arkadaşlarıma % 15 makamsız iskontosu yaptıracağımı da buradan ilan ediyorum. Tabii bu yalnız İstanbul ili sınırları içindeki arkadaşlarım içindir Umarım Cüneyt ve Haluk Hoca, bunları duyduğunda yada okuduğunda derin bir şok geçirmez

Evet dostum bu mevsim teori ve havuz eğitimini tamamlamak için ideal zaman. Zaten dalış mevsimine de bir şey kalmadı ya( Bu mevsim sözü sadece Türkiye için geçerli tabii)

Artık karar senin, düşün, taşın ve kararını benimle paylaş

Sevgi ve saygılarımla

yusuf@kenthaber.com

makamsizyusuf@hotmail.com

makamsiz_01@yahoo.com

Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 12:29:58
Güncelleme :13 Mart 2006 Pazartesi 13:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuran tunç IP: 88.226.114.xxx Tarih : 25.03.2006 22:12:26
tasfir çok güzel mesleştaşımı kutluyor, başarılarınındvamını diliyorum.