18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kaçıncı bahardasınız ?

    Ondörtbin altıyüzüncü baharımı yaşıyorum.Ve kısmet olursa yirmibirbin yüzyetmiş bahar daha yaşayacağım.Yapraklar döküldü,karlar yağdı,çiçekler açtı,filizler sürdü baharlarımda…Hepsi ayrı bir mutluluk ve renk kattı dünyama.Acısına, tatlısına,ekşisine bakmadım mutlulukların; sıcağına,soğuğuna aldırmadım renklerin…İyisi-kötüsü, güzeli,çirkini ile kabul ettim tüm baharlarımı.Farklı anlam ve tatlar da yüklemedim onlara.    
     Yoo uzayda değilim, burası yalancı cennet filan da değil, burası dünya! Hani, yüreği olan, gözleri gören ve sevmeyi bilenler var ya , işte onların yaşadığı yer burası...
Yüreği sıcak esintilere hasret kalmış, gülmeyi çoktan unutmuş, sevgi fukarası, zavallı günümüz insanları, bugünlerde kırlara çıkın, çiçekçilere bir uğrayın Allah aşkına! İki gazete parasına küçük bir saksı çiçeği alın, götürün çalışma masanıza koyun, gözünüz gönlünüz açılsın. Kafanızı kaldırıp bakmaya, onun güzelliğini görmeye zamanınız yoksa bile; bari bırakın da soluduğunuz havanın zehirini alsın,size sevgisini veremiyorsa, oksijenini versin!!!     
     Hayatınızın kaçıncı baharını yaşadığınızı bilmiyorum.Hatta kaç bahar daha yaşayacaksınız onu da bilmiyorum.Bugüne kadar en fazla “İkinci Bahar” ları duydunuz ve yaşadınız.Hiç kimse üçüncü,dördüncü,beşinci,…on yedinci , sonsuzuncu baharlardan bahsetmiyor! Niye?  Gerçekte var olmayan sekizinci gün,yirmibeşinci saat,beşinci mevsim …gibi değerleri kullanmaya çalışıyorsunuz , bu gibilere anlam yüklemeye uğraşıyorsunuz da neden,hayatınızın tadını çıkarmıyor ,baharlarınızı sürekli erteliyorsunuz?            
     Her doğan yeni gün; yeni umutlar, yeni aşklar,yeni ufuklar değil midir? Neden baharın gelmesi beklenir?Gelen ya son “baharımız” olursa !!??
"    Baharları; mevsimlerde değil dostum,yüreğinde ara.Orada bulamadıysan nafile kendini anlamsız,içi bomboş kelimelerle avutmaya çalışma! Gül kokusu arıyorsan, önce burnundaki sarımsağı çıkart!
    Her doğan günü bahar havasında yaşamak, yaşamı rengarenk boyamak, gülün dikenine takılmadan kokusunu almak için daha fazla beklemeyin.Bugün ve bugünden sonrası sizin baharlarınız olsun.Rengini,kokusunu,tadını ve şeklini beğenmediğiniz ne varsa , onların yerine kendi istediklerinizi ama sadece kendi istediklerinizi koyun ve diğerlerini sonsuza değin hayatınızdan söküp atın.
    Bahar tadında mutlu yaşamlar diliyorum.
    Saygılarımla
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 18:45:26
Güncelleme :31 Mart 2004 Çarşamba 00:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?