30
Nisan
2024
Salı
SPOR

Adana'nın gururunun kitabı yazıldı

Güreşte 27 kez dünya ve olimpiyat şampiyonu olan Adanalı İsmet Atlı’nın hayatı ve başarıları kitaplaştırılarak ölümsüzleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı makamında ziyaret ederek, Kültür Bakanlığı’ndan Dr. Halil Atılgan’ın kaleme aldığı 2 ciltlik “İşte O Pehlivan İsmet Atlı'dır” adlı imzalı kitabını hediye eden dünyaca ünlü güreşçi, Adana güreşine koyduğu katkılarından dolayı Durak’a teşekkür etti.

Dünyada hiç yenilmeyen İranlı Tahti’nin 1960 Roma Olimpiyatları’nda sırtını yere getirerek ilk mağlubiyetini tattıran güreşçi olarak tarihe geçen İsmet Atlı’nın başarılarından gurur duyduğunu söyleyen Durak, “O dünya güreş tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir hemşehrimizdir. Kendisiyle ne kadar övünsek azdır” dedi.

Eski vali Cahit Kıraç tarafından bastırılan, Adana Valisi İlhan Atış tarafından tanıtımı yapılan kitabın güreş tarihine ışık tuttuğunu belirten İsmet Atlı, “Kitabımın hazırlanmasında katkısı olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Amacım Türk güreşinin daha da gelişmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 11:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSA TOLU IP: 88.226.113.xxx Tarih : 31.12.2007 15:34:32

SAYIN İSMET ATLI ŞÜPHESİZ GURURUMUZDUR. ÜLKEMİZİN BAYRAĞINI GÖNDEREÇEKTİRMİŞTİR. AMA BU 27 DEFA DEĞİL, BİR DÜNYA , BİR OLİMPİYAT VE BİR AKDENİZ OYUNLARI ŞAMPİYONLUĞU İLE OLMAK ÜZRE TOPLAM 3 DEYADAIR. YAZILI METİNLERDE RAKAMLARIN VERİ YAYINLARININ ÖNEMİ BÜYÜKTÜR.