5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Adanaspor ligden çekildi!

Adanaspor Kulübü Başkanı Çağdaş Ergin, 2005-2006 futbol sezonunda lige katılamayacaklarını belirterek, "Büyük üzüntü ve kırgınlık içerisindeyim. İçinde bulunduğumuz büyük ekonomik sıkıntılar ve anlaşılması imkansız sahipsizliğimiz nedeniyle profesyonel futbol faaliyetlerine devam edebilmemiz artık mümkün değil" dedi.

Adanaspor A.Ş. Kulübü Başkanı Çağdaş Ergin, bugün gelinen noktada Adanaspor'u yaşatmak için yaptıkları çabalardan hiçbir olumlu sonuç alınamadığını ve gelecekle ilgili en ufak ümit ışığı görülmediğini belirterek, "İçinde bulunduğumuz büyük ekonomik sıkıntılar ve anlaşılması imkansız olan sahipsizliğimiz sonucu profesyonel futbol faaliyetlerine devam edebilmemiz artık mümkün değildir" dedi.

50 yıllık mazisinde büyük başarılara imza atan bir futbol çınarının her türlü çabalara rağmen sadece 1 milyon dolar kaynak bulunamadığı için kapanma noktasına geldiğini ve liglere katılamayacağını duyurmaktan üzüntü duyduğunu belirten Başkan Çağdaş Ergin, "Bugüne kadar büyük özveriyle hizmet eden personelimize, teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimize, yönetim kurulundaki çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım. Tartışmasız, Türkiye'nin en büyük taraftar gruplarından biri olan Adanaspor taraftarlarımıza geçmiş çabaları ile ilgili şükranlarımı sunarken, almak zorunda olduğumuz bu karar ile ilgili olarak da herkesten özür dilerim" diye konuştu.

1996 yılında Adanaspor Kulübü Derneği Genel Kurulu'nda profesyonel futbol takımının bir şirket statüsünde faaliyetlerine devam etmesinin karara bağlanarak Adanaspor Spor Faaliyetleri A.Ş'nin kurulduğunu belirten Başkan Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu şirket, başlangıçta Uzan Ailesi'nin hakim ortaklığı ile kuruldu, daha sonra zaman içerisinde aile fertleri hisselerini devrederek ortaklıktan ve yönetimden ayrıldı. Ancak kulübün profesyonel futbol faaliyetlerine devam edebilmesi için gereken kaynağın sağlanmasında Uzan Ailesi sahibi olduğu grup şirketleri vasıtasıyla desteklerini sürdürmüştü. Aradan geçen zaman içerisinde Adana 5 Ocak Stadı'nın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiralanarak UEFA standartlarında yeniden yapılandırılması, genç ve A milli takımlarımıza oyuncu kazandırılması da dahil olmak üzere kulübümüz Türk futboluna birçok hizmet sunmuştur. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Uzan Grubu şirketlerinin yönetimine el konulmasının ardından kulübümüzün tüm sponsorluk gelirleri de ortadan kalkmış, ayrıca daha önceleri belirli ödeme planlarına bağlayarak ödemesini gerçekleştirdiğimiz ancak sponsorluk gelirlerinin ortadan kalkması ile bu ödeme planlarına uyamamamız dolayısıyla geçmiş dönem vergi, SSK ve diğer cari borçlarımız dolayısıyla da kulübümüz gerek ihtiyati ve gerekse cebr-i haciz ve icra işlemlerine tabi tutulmuştur. Son 2 sezondur yaşanan bütün bu olumsuz şartlar karşısında bölgemizin en önemli sosyal faaliyetlerinden biri olan futbolu yaşatmak, bünyemizde barındırdığımız, aileleri ile birlikte 250-300 kişiye ulaşan personelimizin mağduriyetini önlemek, zaman içerisinde oluşması muhtemel bir çözüm için umutla beklemek ve yaklaşık 50 yıllık mazisinde Türk futbolu içinde ayrı bir yeri ve önemi olan kulübümüzün adını bizden sonraki nesillere taşımak adına olağanüstü çaba sarf edilmiştir. Bu süre içerisinde başta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcımız Mehmet Ali Şahin olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı ve yöneticileri ile Adana Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bazı bölge milletvekillerimize, siyasi parti temsilcilerimize pek çok kez içinde bulunduğumuz durum detaylarıyla anlatılmasına rağmen sonuca ulaşılamamıştır."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 18:32:23
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 18:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET SEL IP: 85.100.76.xxx Tarih : 2.09.2005 15:01:15
bence bu AYIP başta adnalı zengin iş adamları olmak üzere hepimizin