5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Basketbol hakemleri tepkili

Yeni hakem klasmanları açıklandı. Memduh Öget ve Mustafa Can’ın da bulunduğu A klasman hakemlerin yaş haddinden ötürü emekli olmalarının ardından Önceki sezonu başarıyla bitiren bazı hakemlerin bilinmeyen nedenlerle klasman düşürülmesi tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz yıl yönettiği final maçları ile beğeni toplayan FİBA kokartlı, Mersin bölgesi hakemlerinden İsmail Özgün ile Adana bölgesinden Caner Kanan’ın B Klasmanına indirilmesi zihinlerde soru işaretleri yarattı.

Murat Erbaş ve Ümit Şifaver’in seminere bile çağırılmayışlarına şaşırdıklarını belirten basketbol camiasının etkin isimleri, bölgelerden görüş istenmesini ise istismara açık ve gereksiz bulduklarını belirttiler.
“Verilen hakem puanları ve maç kritiklerine itibar edilmiyorsa gözlemcilerin varlığına ne gerek var” şeklinde konuşan basketbol otoriteleri, esas sorunun federasyon başkanlığı seçiminden kaynaklandığı konusunda birleştiler.
Gençlik ve Spor Adana İl Müdürü Muhittin Yıldız ve Adana Basketbol İl Temsilcisi Nuri Sezer Sinan’ın çalışmalarını da eleştiren basketbol yorumcuları, “ Çukurova basketbolu bitme noktasında. Yıllardan beri erkekler 1. Liginde Adana takımı yok. Adana basketbolu için canla başla çalışan antrenör ve yöneticilerin çoğu küstürüldü. Gözlemcilerden sonra hakemlere de mi tırpan vuruluyor” şeklinde konuştular.

Basketbol Federasyonu tarafından verilen bilgilere göre bölgelerden görüş alınarak klasman seminerlerine davet edilen Adana’lı hakemlerin isimleri şöyle;
Mustafa Akıllıoğlu, Tunçtan Durmuşcan (A Klasmanı), Ali Veysel Akar, Caner Kanan, Cem Cengiz, Mete Teoman, Murat Güner, Yusuf Akdeşir,

AYBARS ERTAN
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 14:25:29
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 07:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?