5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Dilmen'den Terim'e destek

Fenerbahçe'nin eski milli futbolcularından Teknik Direktör Rıdvan Dilmen ile Genç Milli Takımlar eski Koordinatörü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başdanışmanı Gündüz Tekin Onay, Pepsi World Challenge seçmelerini izlemek üzere geldikleri Adana'da, Türkiye-İsviçre maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmede bulundular.Adana Şirin Halı Saha Spor Tesisleri'nde yapılan seçmeler öncesi ponpon kızlar ve futbolcularla fotoğraf çektiren Rıdvan Dilmen, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e yönelik eleştirileri değerlendirdi. Başarı ve başarısızlığın herkesin başına gelebileceğine işaret eden Rıdvan Dilmen, "Kaldı ki Fatih Terim, başarısız bir milli takım teknik direktörü değildir. Oyuncular da başarısız değiller. Sonuçta Dünya Kupası'na gidememek de dünyanın sonu değil. Zaten futbol tarihimizde de 1.5 kez gitmişiz. Bunlar birinde kurayla, diğerinde de Galatasaray'ın iyi bir jenerasyon yakalamasıyla gerçekleşti. Hayat devam ediyor. Fatih Terim, artık yeni bir jenerasyon ile yola devam etmelidir" dedi.

Attığı çelmenin ardından eleştiri yağmuruna tutulan ve Türkiye A Milli Takımı'ndaki yardımcı antrenörlük görevinden istifa eden Mehmet Özdilek'in, gerçekte çok iyi bir insan olduğunu da ifade eden Dilmen, "Mehmet Özdilek, böyle bir insan değil. Gayri ihtiyari bir davranışta bulunmuştur. Ayrıca yaptığı çok acayip bir şey değil. Keşke yapmasaydı ama oldu bir kere" diye konuştu.

Genç Milli Takımlar eski Koordinatörü Gündüz Tekin Onay da, Türkiye A Milli Takımı'nda yaşananların doğru ve hoş olmadığını, ancak sahada oynanan futbol ile de milli takımı eleştirmemek gerektiğine işaret ederek, "İsviçre'de kötü oynadık ve maçı kaybettik. Ancak onları 2. maç sonunda eleyip 2006 Dünya Kupası Finalleri'ne katılma şansını da son anda kaybettik. Ben, yapılan spekülasyonlarla Türkiye A Milli Takımı'nın geçmişini irdelemeyi asla kabul etmiyorum. Türkiye'ye yeni bir oluşum gerekiyor. Önümüzde 2008 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Kupası var. Elimizde de çok mükemmel bir potansiyel var. Geleceğe umutla bakmalıyız. Fatih Terim, tek başına hareket etmemeli ve geçmiş dönemden kendisine bırakılan projeleri de hayata geçirmeye devam etmeli" dedi.

Öte yandan, Rıdvan Dilmen ve Gündüz Tekin Onay, Pepsi'nin Adana'da bin aday arasından seçtiği 20 sporcuyu denemeye alarak seçmeleri yaptılar.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 17:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?