5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Doping iddiaları sporcuları zor durumda bırakıyor

Adana'da bulunan Uluslararası Hakem, Canon Spor Okulu Başkanı ve Eski Vücut İl Temsilcisi Nihat Peksoy, halter ve vücut geliştirmede yaşanan doping iddialarının sporcuları da zor duruma düşürdüğünü söyledi.

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Genel Başkanı Ali Gülleri tarafından, yurt içinde ve yurt dışında elde ettikleri başarılarından dolayı teşekkür plaketi verilen Başkan Nihat Peksoy, Vücut Geliştirme Balkan Şampiyonu Ertan Yıldırım, Balkan üçüncüsü Semih Boğa ile Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonu Nevin Şimşek'in Canon Spor Okulu öğrencileri olduğunu söyledi.

Halterde patlayan "doping skandalı" ve federasyonunun uluslararası müsabakalardan 2 yıl men cezası almasının ardından Vücut Geliştirme Federasyonu'nun da inceleme altına alındığını belirten Peksoy, "Doping olayları nedeniyle vücutcular da faaliyetlerini askıya aldı. Bu durumdan milli sporcularımız da rahatsız. Ben Adana'da 20 yıldır vücut geliştirme ve bilke güreşinde başarıyla faaliyet gösteriyorum. Uluslararası hakem sıfatım var. Allah'a şükür bugüne kadar hiçbir şekilde doping olaylarında adımız geçmedi. Ancak doping gerçeği de ortada. Sadece Türkiye'de değil dünyada var. Nedeni de sporcuların başarı hırsından kaynaklanıyor. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları'na verilen yüksek ödüller, rakiplerini mutlak geride bırakmak isteyen sporcuları dopinge yönlendiriyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 14:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?