5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

GABOT Bayanlar Basketbol Turnuvası başladı

Türkiye Bayanlar Basketbol 1. Ligi'nde yer alan Beşiktaş, Botaşspor, Mersin Büyükşehir ve Ceyhan Belediyespor takımları, Adana'da düzenlenen Gazeteciler-Botaş Basketbol Turnuvası'nda (GABOT) karşı karşıya geldi.

Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın açılışında Adana Valisi Cahit Kıraç'ın da forma giydiği atanmışlar takımı ile seçilmişler takımı arasında gösteri maçı oynandı. Adana Emniyet Müdürü Mehmet Cebe ile Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Kazım Barışık ve Adana Sanayi Odası (ASO) Başkanı Ümit Özgümüş'ün de ter döktüğü karşılaşmayı seçilmişler 12-4 kazandı.

Turnuvanın ilk maçında ise Beşiktaş ile Mersin Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. Beşiktaş hızlı başladığı maçın ilk periyodunu iyi savunma ve etkili dış şutlarla 19-14, devreyi de 31-46 önde kaparken, ikinci yarıda farkı daha da açtı. Üçüncü periyodu Nazlı ve Laine Selwyn'in dış şutlarıyla 45-65 lehte tamamlayan İstanbul ekibi, gençlerine de yer verdiği maçı 81-66 kazanarak moral buldu.

Günün diğer karşılaşmasında ise iki Adana takımı Botaşspor ile Ceyhan Belediyespor karşı karşıya geldi. Yeni transferleriyle daha da güçlenen Ceyhan Belediyespor, eksik Botaşspor karşısında oyuna oldukça süratli girdi ve ilk periyodu 19-7 önde kapattı. İkinci periyotta Naile, Aslı ve Sheana ile iyi savunma ve etkili hücumla toparlanan Botaşspor, tüm çabasına rağmen 24-36 geride kalmaktan kurtulamadı. İkinci yarıda temposunu bozmayan Ceyhan Belediyespor, Özlem, Didem ve Sariye ile etkili şutlar atarak farkı korudu ve 3. periyodu 44-56 önde bitirdi. Son periyotta oyundaki hakimiyetini koruyan Ceyhan Belediyespor, salondan 72-63 galip ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 01:27:10
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 17:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?