4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Mücadele ettik ama olmadı

Adanaspor Kulübü Başkanı Çağdaş Ergin, kulübün borçlar ve gelirleri arasında çok ciddi farkların oluşması nedeniyle yönetim kurulunca fesih kararı alındığını açıklayarak, "27 Aralık tarihinde fesih kararıyla ilgili olarak yaptığımız başvuru kapsamında Ticaret Mahkemesi'nde duruşma yapılacak. Önümüzdeki bir yıllık süreçte fesih başvurusuyla ilgili karar çıkacak" dedi.

Kulüp Başkanı Çağdaş Ergin, Seyhan Oteli'nde Genel Koordinatör Şahabettin Yavuzer ile bir basın toplantısı düzenledi. 1995 yılında Adanaspor Kulübü Derneği'nin genel kurulunda aldığı kararla futbol şubesinin profesyonelleşerek bir şirket statüsüne kavuştuğunu ve Adanaspor Spor Faaliyetleri A.Ş.'nin kurulduğunu belirten Başkan Ergin, başlangıçta Uzan Ailesi'nin hakim ortaklığıyla kurulan şirketin 7-8 yıllık periyod içerisinde namuslu ve şerefli bir mücadele ortaya koyduğunu söyledi.

Başkan Ergin, bu süreçte şirketin önemli faaliyetlerde bulunduğunu, ancak 2003 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Uzan Grubu Şirketleri'ne el koymasıyla Adanaspor'un gelirlerinin tamamının temin edildiği şirketlere de el konulmasına rağmen Adanaspor'u devre dışı bırakmaları nedeniyle sahipsiz kaldıklarını ve kulübün faaliyetlerine devamının mümkün olmadığını belirtti.

Ekonomik sıkıntının taşınamaz boyuta gelmesiyle lige katılamama kararını almak zorunda kaldıklarını ifade eden Başkan Ergin, "Aradan geçen zaman içerisinde de bu ekonomik problemlerin çözümüne yönelik herhangi bir gelişme olmadığı gibi artık kendi kendine ayakları üzerinde durmanın çok ötesinde günlük masraflarını bile karşılayamayacak bir noktaya gelindi ve son yapılan mali müşavirlerin denetimi sonucu artık Adanaspor A.Ş.'nin aktif ve pasifleri arasındaki dengesizlik Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümleri gereği bizleri şirketin feshini talep etmeye mecbur etti.

Maalesef, Adanaspor Spor Faaliyetleri A.Ş., bundan bir ay kadar önce Adana'ki Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak şirketini feshini talep etmiş durumda. Eksik evrakların tamamlanması için kısa bir süre verildi ve 27 Aralık'ta bir duruşmamız var. Hukukçuların da görüşü doğrultusunda sanıyorum ki, bir yıl içinde Adanaspor Spor Faaliyetleri A.Ş. tamamen tarih sayfalarına gömülmüş olacak" dedi.

Başkan Çağdaş Ergin, 7 yıl boyunca Adanaspor'a leke getirmeden görev yaptığını da belirterek, 3.5 milyon dolar harcayarak UEFA standartlarına uygun hale getirdikleri 5 Ocak Stadı'nı da geçen hafta Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'yle yaptıkları görüşme sonucu 5 yıl sonra geri verdiklerini, 2 milyon dolara yakın harcama yapılan Çıldırım Tesisleri'ni de taliplisi çıkması halinde devretmeye hazır olduklarını açıkladı. Ergin, Adanaspor'a gönül verenlerin oluşturmaya çalıştığı Yeni Adanaspor'un da, şehirdeki duyarsızlık nedeniyle başarıya ulaşacağını sanmadığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 17:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?