5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Taraftara çağrı

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi 2. Grup'ta ekonomik sıkıntılar nedeniyle takım kuramadığı için maçlara çıkamayan ve 3. Lig'e düşürülen Adanaspor'un, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurarak iflasını istemesi üzerine, Adana'da yeni bir takım kurma hazırlıkları hız kazandı.

Adanaspor'un 3. Lig'e düşürülmesinden sonra, Adana'da yeni bir takım kurma çalışmaları hız kazanırken, bu yolda ilk adımı atarak, "Yeni Adanaspor" olmayı kabul eden Adana Amatör Süper Lig lideri Seyhan Belediyespor'un maçları da turuncu-beyazlı taraftarların akınına uğruyor. Yeni Adanaspor Oluşum Komitesi Başkanı ve Adanaspor Eski Başkanı Toros Birol da, turuncu-beyazlı taraftarları, Amatör Süper Lig'de 4 haftada 4 galibiyet alarak liderliğini sürdüren Seyhan Belediyespor'un, Pazar günü Osman Yereşen Tesisleri'nde saat 15.00'de Anadoluspor ile yapacağı maça davet etti.

Seyhan Belediyespor maçlarının Adanasporlu taraftarların buluşma noktası olduğunu belirten Birol, "Yasal olarak ismi Adanaspor, renkleri turuncu-beyaz olmasa bile Seyhan Belediyespor'u artık biz, Adanaspor olarak görüyoruz. Genç futbolcularımız şimdiden turuncu-beyazlı formayı giymek için sabırsızlanıyorlar. Taraftarlarımız, 3. Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen takımımızı hiçbir maçta yalnız bırakmasınlar ve Adanaspor aşkına Seyhan Belediyespor maçında bir araya gelsinler" dedi.

Toros Birol, Yeni Adanaspor oluşumuna Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Abdullah Doğru'nun da büyük destek verdiğine işaret ederek, "Azim Öztürk'ün yaktığı ümit ışığı ile hedeflediğimiz yol haritasını gerçekleştirmenin çabası içerisindeyiz. Şu anda sürdürdüğümüz alt yapının yasal işlemleri bir an önce gerçekleşecek ve Seyhan Belediyespor, olağanüstü genel kurul kararı alarak isim ve renk değişikliğini yapacaktır. Bu konuda bize destek veren tüm yetkililere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Seyhan Belediyespor'un, Adanaspor'a dönüşme sürecinde giyeceği formaların bile bu günden hazır hale getirildiğini, yasal engel olmaması halinde maçlarına da bu formalarla çıkacağını ifade eden Toros Birol, "Adanaspor'a gönül veren tüm taraftarlarımız bilsinler ki, turuncu-beyazlı renkler uğruna başta Aytaç Durak, Azim Öztürk ve Abdullah Doğru olmak üzere tüm yöneticilerimiz, tek bir yumruk olmuştur. Spordaki bu birleşme, bir anlamda kentimize hizmet olarak da yansıyacaktır. Taraftarlarımıza düşen hem bu oluşuma, hem yöneticilerimize ve özellikle geleceğin Adanaspor'u Seyhan Belediyespor'a sahip çıkmak olmalıdır. Bu nedenle turuncu-beyazlı bayrak ve flamalarla birlikte Adanaspor'a gönül verenleri Pazar günü yapılacak Anadoluspor maçına davet ediyoruz. Seyhan Belediyespor'a sahip çıkın, o, yeni Adanaspor olacak. Adanaspor aşkını yüreklerinde duyan tüm taraftarları, Seyhan Belediyespor'un bu maçına davet ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 18:25:07
Güncelleme :8 Ekim 2005 Cumartesi 18:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?