3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Ağaç budama kursu

Bucak'ta elma üreticileri, ağaç budama kursuna katıldı.

Bucak Ziraat Odası tarafından Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen kursa, Oda Başkanı Ali Demirezen, Bucak İlçe Tarım Müdürü Yılmaz Gökçay, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Çelik, Bucak merkezden, Kızılkaya, Karaaliler, Gündoğdu beldesi ile Boğazköy, Susuz, Avdancık, Kızılcaağaç, Karapınar ve Uğurlu köylerinden toplam 50 elma üreticisi katıldı.

Ağacın nasıl budanacağını uygulamalı olarak anlatan ziraat yüksek mühendisi Şerif Özongun, "Bin 70 dekarlık bu arazide 9 tür meyve ağacı bulunmaktadır. Yörelerimize göre budama şekilleri geliştirdik. Tabii ekolojiye göre de budama şekilleri değişmektedir. Şu anda bulunduğumuz bahçede 60-70-80 santimetreye kadar lider budama yapılmaktadır. Liderimiz en fazla 3 metreye kadar uzayabilir, ondan sonrasını sürekli kesmeliyiz. Ağacın yukarı kısmının biraz daha yapraklı olması gerekir" dedi.

Daha sonra enstitünün toplantı salonunda ziraat yüksek mühendisi Hasan Cumhursarısu, katılımcılara çeşitli bilgiler verdi. Elma üreticileri, "Kurs gerçekten yararlı oldu. Bilmediğimiz daha çok şey var. Her geldiğimizde bir şeyler öğreniyoruz, ilgililere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kursun ardından Bucak İlçe Tarım Müdürü Yılmaz Gökçay ve Ziraat Odası Başkanı Ali Demirezen, Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürü Enver Murat Dolunay'ı makamında ziyaret ederek, kursun düzenlenmesinde sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 12:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuz uygar IP: 212.156.246.xxx Tarih : 21.01.2010 15:02:00

Çok iyi bir çalışma ilçe tarım müdürü yılmaz beyi tebrik ediyorum.darısı bizim ilçenin başına.