9
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

'Sinerji Odağı' toplantısı

Burdur Ticaret Odası tarafından düzenlenen "Sinerji Odağı" toplantısında bilgi veren Antalya KOSGEB Müdürü Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kenan Yüce, yürütülen çalışmalarda gelinen notayı anlattı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen "Sinerji Odağı" konusu değerlendirildi. Antalya KOSGEB müdürü Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kenan Yüce, yaptığı sunumda KOSGEB'in yüzde 98'nin kobilerden yani küçük işletmelerden oluştuğunu, bununla beraber Türkiye'de 1milyon 720 bin 598 işletmenin olduğunu, imalat sanayinde ise bu rakamın 246 bin 899 olduğunu belirtti.

Burdur'da bir anket yaptıklarını dile getiren Yüce, 148 işletme ile bu anketi gerçekleştirdiklerini ve önümüzde ki günlerde bu anketin sonuçlarını bir kitapçık halinde kamuoyuna sunacaklarını ifade etti. Danışmanlık, eğitim desteği, teknoloji araştırma ve geliştirme gibi konularda eğitim vererek destek olduklarını belirten Yüce, yurt içi sanayi fuarlarına, ticarete yönlendirme, bilgisayar yazılımı gibi konularda da yardımcı olarak masrafların bir bölümünü karşıladıklarını söyledi.

Bugün 7 işletmenin stratejik yol haritasını tamamlayarak KOSGEB desteklerinden yararlanmaya başladığını dile getiren Burdur Ticaret ve sanayi Odası başkanı Yusuf Keyik, ''KOSGEB'in kobilerimize ve girişimcilerimize yönelik olarak şu an için vermiş olduğu destekler toplam 24 konuyu kapsamaktadır. Bu desteklere KOSGEB tarafından yapılan özveri çalışmalar sonucunda her geçen gün bir yenisi eklenmektedir. Odamızın üyelerimize ve ilimizin kalkınmasına yönelik yapmış olduğu çalışmalar her geçen gün daha da artarak devam edecektir'' dedi.

Toplantıya Burdur Valisi Can Direkçi, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, Türkiye Köy-Koop Genel Başkan Yardımcısı ve Burdur Köy- Koop Başkanı Yakup Yıldız ve iş adamları katıldı.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 20:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?