3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Süneyle biyolojik mücadele

Burdur İl Tarım Müdürlüğü tarafından 3 ilden 63 teknik eleman eğitime alınırken, biyolojik mücadele de kullanılacak 5 bin 900 fidan süne bölgesine dağıtıldı.

Burdur'da Isparta, Afyonkarahisar ve Burdur İl Tarım Müdürlüğü ile Tarım Kredi Kooperatifinin 63 teknik elemanı eğitime alındı. Burdur Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda, süne mücadelesi çalışmalarında yürütülmesi gereken çalışma yöntemleri ve zararları hakkında bilgiler verildi. Toplantıda bir konuşma yapan Burdur İl Tarım Müdürü Kadir Güven, buğdaygillerde ekonomik olarak büyük oranda zarar yapan süneye karşı mücadelenin sürdüğünü belirtti.

Güven, "Süne ve mücadelesinde biyolojik mücadele çalışmalarına destek amaçlı ağaçlandırma projesi" kapsamında Muğla ili Gökova Orman Fidanlık Müdürlüğü'nden temin edilen 2 bin 900 adet fıstık çamı ve 3 bin adet akasya fidanının, Bucak İlçesi'ne bağlı Karaaliler Köyü, Kızılyaka ve Ürkütlü beldelerine dağıtıldığını söyledi. Güven, ağaçlandırma çalışmalarının süne mücadelesi yürütülen alanlarda doğal düşmanların korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik olduğunu ifade ederek, "Fıstık çamlarının yöre çiftçisine ileriki yıllarda ekonomik katkı sağlayacak ve üreticilerimizin ekonomik olarak kalkınmasında önemli rol oynayacak. Bitki Koruma Şube Müdürlüğü teknik elemanlarımızca yapılan sürveyler sonucu süne zararlısının kışlaklardan ovaya doğru inişe başladığı gözlemlendi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 18:52:17
Güncelleme :24 Mart 2006 Cuma 19:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?