8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Asmalı Konak'ta keyifli alışveriş

Burdur'da antika eşya alım satımı yapan Süleyman Gönenli, annesinden kalan eski evi, antikalarla dolu bir çay bahçesi ve mağazaya dönüştürdü. Asmalı Konak Antika ve Çay Bahçesi, vatandaşlara tarihi bir ortamda çay keyfi sunuyor.

Çay bahçesinde Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet'in ilk yıllarına ait gümüş takılardan, eski radyolara, ahşap eşyalardan silahlara kadar binlerce antika eşya bulunuyor. Asmalı Konak Antika ve Çay Bahçesi'ne gelen vatandaşlar, tarihe tanıklık eden bir yapıda çay içip, gözleme yiyerek sohbet edebiliyor.

Tarihe olan ilginin yetersizliğinden yakınan Süleyman Gönenli, adeta bir müzeyi andıran bu yere gelenlerin alışveriş de yapabildiklerini belirterek, "Buraya çay içip, gözleme yemek için gelen insanımıza, tarihini ve kültürünü tanıması için böyle bir girişimde bulundum ve buna karşılık için bir ücret almıyorum. Buraya geldiklerinde beğendikleri bir eseri alabilir ve ellerinde bulunan bir parçayı da satabilirler. Burdur'da açılan Bakibey Konağı ve Taş Oda gibi tarihi evler antikaya olan ilgiyi artırdı, vatandaşlar ellerinde bulunan eserleri çürümeye bırakmaktan vazgeçip değerlendirmek istiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 15:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?