8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Sebze halinde dışa açılım sıkıntısı

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim, Sebze ve Meyve Hali'nde sıkıntıların bitmediğini belirterek, problemin çözümlenebilmesi için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

Üretilen ürünlerin sadece Burdur pazarında, Ulu Camii'ndeki pazarda, Burkent pazarında ve Deprem Evleri'nde satılabildiğini belirten CHP Burdur Millet Vekili Ramazan Kerim Özkan, "Üreticimiz sadece Burdurlu tüketicilere hitap eder konuma geldi. Ancak Isparta'ya hizmet eden üreticilerimiz Isparta pazarına girememekte muzdaripler. Ziraat odası ve belediyemiz gerekli çalışmaları yaptı ancak bir arpa boyu yol kat edemedik. Önümüzdeki günlerde bu konu hakkında çalışmalar yapacağız" dedi.

Burdur'da hal olduğunu bilmeyen vatandaşların dahi bulunduğunu dile getiren Komisyoncu Ali Akçay, "Bizim burada satışlarımız çok zayıf. Dışardan gelen tüccarların hepsi köylerden alıyor. Köyler bilinçlendirilmediği için biz buraya hal kurulduğunu öğretemedik. Belediye bize bu konuda hiç yardımcı olmadı. Köylü malını rahat satıyor, biz burada 300 bin liralık malı 250 bin liraya veriyoruz. Köyde 200-220 bin lira arasında domates satıyorlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 12:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?