3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Ali dede hayata tekrar döndü

Burdur'un Bucak ilçesinde vücudunun sol tarafı felç olarak hastaneye gelen 76 yaşındaki Ali Can, sağlığına tekrar kavuştu.

Burdur'un Bucak ilçesinde yaşayan Ali Can, geçen ay vücudunun sol tarafı tam felçli ve şuuru kapalı olarak Lider Hastanesi'ne getirildi. Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr. Özcan Rahat, Ali Can'ın vücudunun sol tarafından tam felç olduğunu belirterek, "Hastamızın beyin tomografisi çekildiğinde beyninde büyük bir kanama olduğunu tespit ettik. Ameliyata alarak beyin içerisindeki kanı boşalttık" dedi.

Burdur'da ilk defa endoskopik yöntemle mideye gastrostomi sondası yerleştirildiğini belirten Opr.Dr. Ali Yılmazcan, sözlerini şöyle tamamladı: "76 yaşındaki Ali Can isimli vatandaşın yutma ve çiğneme fonksiyonları olmadığı için burnundaki sondadan beslenmekteydi. Hastamıza Burdur'da ilk defa yapılan endoskopik (kapalı yöntemle) gastrostomi sondası yerleştirildi. Böylece artık bu tüp sayesinde burnundaki sondadan kurtuldu. Hastamızın burnundaki sonda uzun dönem beslenmesi akciğerde intihaplanma gibi komplikasyonlara neden olabilirdi. Bu işlemle ilerde gerçekleşebilecek komplikasyonlardan da kurtulmuş oldu."

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 11:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?