3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Tarım Müdürlüğü el koydu

Burdur İl Tarım Müdürlüğü tarafından, ilde satılan fidanların sağlıklı olup olmadığının incelendiği ve satıcı belgesiyle sertifikaları olmayan satıcılar hakkında işlem başlatıldığı bildirildi.

Burdur İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Burdur il ve ilçelerde kurulan halk pazarlarında satışa sunulan fidanlar, İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından yakın takibe alındı. Uzmanlar sağlıklı, kök teşekkülü gelişmiş, genç, hastalık ve zararlılardan arınmış olmasını sağlamak ve temiz bir bahçe kurmalarını tesis etmek amacıyla fidan kontrolleri yapıyor. İç karantinaya tabi hastalık ve zararlı olduğu tespit edilen fidanlar imha edilerek, fidanların geldiği illerin tarım müdürlüklerine bildirilerek satışı yasaklanıp ruhsatlar iptal ediliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Tarım Müdürü Kadir Güven, fidan alacak çiftçilerin, bitki yetiştirme ruhsatı ve taşıma sertifikası bulunan fidan yetiştiricisi ve satıcılardan almaları gerektiğini belirterek, "Kurşunlu ve mühürlü demetler halinde fidan almaları, sağlıklı bir bahçe kurabilmeleri bakımından önemlidir. İl merkezinde ve ilçelerde kurulan halk pazarlarında her hafta il ve ilçe müdürlüğümüz teknik elemanlarınca üreticilerimizin alacakları fidanların sağlıklı, kök teşekkülü gelişmiş, genç, hastalık ve zararlılardan arınmış olmasını sağlamak ve temiz bir bahçe kurmalarını tesis etmek amacıyla fidan kontrolleri yapılmaktadır. İç karantinaya tabi hastalık ve zararlı tespit edilen fidanlar imha edilerek satışı yasaklanmaktadır. İmha edilen fidanların geldiği illerin tarım müdürlüklerine bildirilerek, fidanlıklar kontrol altına alınıyor. Koşullara uymayan fidanlıkların ruhsatlarının iptali sağlanıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 21:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?