9
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Öğrencilere sağlık taraması

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, öğrencileri sağlık taramasından geçiriyor.

Burdur'da 44 bin öğrenci düzenli olarak sağlık kontrolünden geçiriliyor. Burdur il merkezinde bin 369 öğrencinin sağlık taramasında en çok ağız ve diş rahatsızlıkları, burun boğaz hastalıkları, bitlenme gibi hastalıklara rastlanıyor.

Konu ile ilgili bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Özeren, 44 bin öğrencinin sağlık taramasının devam edeceğini belirterek, "Bin 369 öğrenci üzerinde yapılan taramada 356 öğrencide ağız diş hastalığı, 220 öğrencide burun boğaz rahatsızlıkları, 92 öğrencide görme bozukluğu, 29 öğrencide akciğer hastalığı, 96 öğrencide de bitlenme tespit edildi.

Bu verilerle kişisel temizlik ve sağlıklı beslenme alışkanlığının yeterli olmadığı sonucu ortaya çıkıyor.

Günümüzün en önemli sorunlarından birisi olan dengesiz ve sağlıksız beslenme sonucu ortaya çıkan obezite, sorununun önüne geçilmesi, sağlıklı beslenme alışkanlığının öğrencilere kazandırılması gerekir" dedi.

Öğrencilerin okul yemekleri yerine fast food diye adlandırılan tost, hamburger, şekerli içecek, cips ve benzeri gıda maddelerini tüketmelerinin zararlı ve sağlıksız bir beslenme şekli olduğunu kaydeden Özeren, "Bu konudaki eğitimler sürdürülecektir.

Sağlıklı beslenme ve temizlik alışkanlığının öğrenci sağlığına büyük katkısı olacağı gibi özellikle bitlenme sorununu da ortadan kaldıracağı bilinmelidir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 16:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?