3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

14 bin kitap eksik

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dağıttığı ücretsiz kitaplar, Isparta'da yetersiz kaldı. Isparta'nın bazı ilçelerinde 1.5 aydır öğrenciler, ders kitabı olmadan eğitim görüyor.

Isparta'da yaklaşık bin öğrenci ders kitapları dağıtılmadığı için kitapsız eğitim görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretsiz kitap dağıtımı okulların açıldığı gün yapıldı.

Ancak basılan kitaplar yetersiz kalınca bazı ilçelerin köy ve kasabalarında ilköğretim okulu öğrencilerine ders kitabı dağıtılamadı. Aradan geçen yaklaşık 1.5 aydan bu yana bine yakın öğrencinin ders kitabının olmadığı ve eğitimin ders kitabı olmadan verildiği belirlendi.

Özellikle Senirkent ve Yalvaç ilçelerinin bir bölümünde okuyan öğrencilerin henüz ders kitabı alamadığı tespit edildi. Buna neden olarak ise bakanlıktan kitapların eksik geldiği ve okulların açılmasından sonra da eksik kitapların yerine kitap gönderilmemesi olarak gösterildi.

Öğrenci velileri özel yayınevlerinin bastığı kitaplarda sorun yaşanmadığını, özel yayınevlerinin kitaplarının zamanında dağıtıldığını, ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın bastığı kitaplarda önemli sorunlar yaşandığını belirtti. Bir buçuk aydır ders kitabının olmamasını şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade eden öğrenci velisi Mustafa Kalem, "Olacak iş değil. 12 Eylül'de okullar açıldı hala ders kitapları yok. Kitapları kendimiz alsaydık, hemen alırdık, şimdi öyle bir şansımızda yok. Kitaplar eksik gönderildiyse hemen tamamlanmalıydı. Böyle bir eğitim olur mu. Bizim çocuklarımızın geleceği ile oynanıyor.

Ders kitapları ile birlikte öğretmenlerimizin kılavuzları da gönderilmemiş. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yapacağı bir şey yok. Müdürlüğün eksik kitapların gelmesi için büyük çaba içinde olduklarını biliyoruz. Kitaplar gelmeyince onlar ne yapsın. Bakanlığın bu sorunu çözmesi gerekir. Zaman geçirilmeden çözüm bulunmalı. Geçen zamanı kim telafi edecek" diye konuştu.

Bine yakın öğrencinin ders kitapsız eğitim gördüğü konusu hakkında görüş belirten İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, 14 bin kitap eksiği bulunduğunu, ancak ana ders kitaplarında sorun yaşanmadığını belirterek, "Ana ders kitaplarımızda sorun yok. Ağırlıklı olarak öğretmen kılavuzları ve çalışma yapraklarında eksik var.

Bunun içinde Milli Eğitim Bakanlığı'mıza gerekli yazıları yazdık ve eksik kitapların gelmesini bekliyoruz. Gelince hemen dağıtacağız. Bu duruma neden ise dağıtım sırasında bazı illerimize yanlışlıkla fazla kitap gitmesidir. Türkiye genelinde bu tür aksaklıklar yaşanmış. Müdürlük olarak gerekli bütün çalışmaları yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ancak velilerimizin rahat olmasını istiyoruz, ana ders kitaplarında sorun yok" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 23:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?