5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

SDÜ'de mezuniyet coşkusu


Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 2005-2006 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni bugün coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. 

Isparta Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen törene, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Polonya eski Başbakanı Jerzy Buzek, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ve çok sayıda davetli ile binlerce öğrenci ailesi katıldı. 

Mezuniyet töreni SDÜ okul bandosu eşliğinde mezun öğrencilerin yürüyüşü ile start aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar kürsüye çıktı ve öğrencilere seslendi. 

Rektör Baydar, "Sevgili gençler, üniversitemizin diplomasını gururla taşıyan 70 bin mezunumuzun oluşturduğu bir büyük aileye katılacaksınız. SDÜ olarak sizleri iş arayan değil, işini kurabilme becerisi olarak yetiştirdik. Sizlere öğrenmeyi öğrettik. Sizleri ulus ve vatan sevgimin olanca ateşi ile kucaklarım. Diplomalarınız umutlarınıza yol olsun, yolunuz açık olsun" diye konuştu. 

Okul birincilerinin ödüllendirilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Ne mutlu size. Devletin, milletin hizmetine gireceksiniz. Sizi geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Hepinizi kutluyorum. Gözlerinizden öpüyorum. Yolunuz açık olsun' dedi. Süleyman Demirel'in konuşmasının ardından, 10. Yıl Marşı eşliğinde kepler havaya atıldı ve havai fişek gösterileri yapılarak tören son buldu. 

Mezuniyet törenine davet edilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal ise programa son anda yetişti. Törende kısa bir süre bulunabilen Deniz Baykal daha sonra partilileriyle birlikte stattan ayrıldı.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 23:48:01
Güncelleme :23 Haziran 2006 Cuma 23:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?