4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Kız okutmaya teşvik

Isparta Valisi İsa Parlak geçtiğimiz hafta Ankara'da İçişleri Bakanlığı toplantı salonunda yapılan Vilayetler Hizmet Birliği toplantısını değerlendirerek, her ilde kız yurdu inşa edileceğini söyledi.

81 ilin temsilcilerinin katıldığı toplantıda 2005 yılında yapılan yatırımlar ile gelecek yıl yapılması gereken yatırımların ele alındığını belirten Vali İsa Parlak, kız öğrencilerin okumalarını teşvik etmek amacıyla her ilde kız öğrenci yurdu yapılması yönünde karar alındığını belirtti. Yurdun kapasitesi ve inşa edileceği yer konusunun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını ifade eden Vali Parlak, yurt içinde her ile 1 milyon YTL ödenek sağlanacağını kaydetti.

Vali Parlak, "Toplantıda 2005 yılı çalışmalarını değerlendirdik. 2006 yılı bütçesini ele aldık, yeni çıkarılan birlik kanununa göre tüzük değişikliklerini görüştük. Verimli bir çalışma oldu. Yapılan görüşmelerin ardından kız öğrenci sayısını artırmak amacıyla Türkiye genelinde her ile bir kız öğrenci yurdu inşa edilmesi kararı alındı. Fakat bu konuda detaya inilmedi. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olacağız" diye konuştu.

Vali İsa Parlak bunun yanı sıra Isparta'nın Sütçüler İlçesi'nde inşaatı devam eden öğrenci yurdu için Vilayetler Hizmet Birliği'nden 250 bin YTL yardım yapıldığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 16:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?