5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Belediye'nin yardımları sürüyor

Isparta Belediyesi'nin eğitim gören gençlere yönelik kılık-kıyafet ve kırtasiye yardımları sürüyor. Bu yardımlardan biri de bugün Dilek Özek isimli öğrenciye yapıldı.
 
Anadolu İletişim Meslek Lisesi'ne girmeye hak kazanan, ancak ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için okul kıyafetlerini temin edemeyen Dilek Özek, Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın cep telefonuna mesaj çekerek yardım istedi. Mesajı gönderdikten 24 saat sonra da okul kıyafetlerine kavuşarak okuluna başladı. Muzaffer Türkeş Mahallesi'nde oturan 4 çocuklu bir ailenin kızı olan Dilek, okulların başladığı gün kıyafetleri olmadığı için okuluna gidemedi. Çaresizlik içinde kalan Dilek, mahallelerindeki Halk Meclisi'nde Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın geleneksel hale getirdiği telefon numarası verme işi sırasında kaydettiği numaraya, "Başkanım, benim okul kıyafetim ve gömleğim yok, bana yardım eder misiniz" şeklinde mesaj çekti. Aradan 24 saat geçmeden belediye birimlerinden AK Masa görevlileri Dilek'e telefonla ulaşarak beklediği yardımın yapılacağı müjdesini verdi ve kendisini, belediyeye davet etti. Bugün belediyeye gelen Dilek Özek, Başkan Hasan Balaman ile görüştü. Görüşme esnasında oldukça heyecanlanan Dilek'e Başkan Hasan Balaman, ihtiyacı olan kıyafetleri vererek isteğini yerine getirdi. Dilek Özek, duygularını soran basın mensuplarına, "Başkanımı çok seviyorum. Şu an çok mutluyum" cümlesiyle kısa bir cevap verdi.
 
Belediye Başkanı Hasan Balaman, eğitim alanında yapılan hiçbir yatırımın boşa gitmeyeceğini ve bunun meyvelerinin er geç ülke olarak alınacağını belirterek, "Maddi imkanı olmadığı için okula gidemeyen eğitim göremeyen insanların yaşadığı bir ülke olmayacağız.
Başbakanımızın başlattığı Eğitime yüzde yüz destek projesine, yerel yönetimler olarak bizler de elimizden gelen desteği vermeye gayret ediyoruz. Okulların boyanması, bahçe tanzimleri, kitap bağışı, önlük ve kıyafet yardımı, eğitim bursları gibi desteklerimiz göreve geldiğimiz günden bu yana katlanarak devam etmektedir. Bugün Dilek kızımıza da bize ulaşır ulaşmaz yardımcı olduk. Kendisi de başarılı bir öğrenci olacağına söz verdi" şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Hasan Balaman, önlük ve kırtasiye malzemesi dağıtımlarının devam ettiğini hatırlatarak sözlerini tamamladı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 19:19:25
Güncelleme :21 Eylül 2006 Perşembe 16:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?