3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Havacılık okulu için çalışmalar başladı

Süleyman Demirel Havalimanı'na 5 yıl içinde tamamen taşınması planlanan Kara Havacılık Okulu için fizibilite yapılıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Isparta Milletvekili Recep Özel, taşınma için komutanlığın gerekli olan tüm hazırlıkları yaptığını açıkladı.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Kara Havacılık Okulu ile ilgili Kılıç ve Senir kasabaları ile Gümüşgün kasabasının bir bölümünde kamulaştırma yapıldığını kaydetti. Milletvekili Özel, "Sadece Kılıç ve Senir'e 15'er trilyon kamulaştırma bedeli ödendiğini biliyoruz. Kara Havacılık Okulu'nun Süleyman Demirel Havalimanı'na taşınacak olmasından dolayı Gönen İlçesi'nde de lojman yeri aranıyor. Buradan okulda görev yapacak personelin lojman ihtiyacını giderme noktasında yer alınacak. Bu konuda da Gönen Belediyesi ile müştereken görüşmeler yapılıyor" dedi.

"SİVİL UÇUŞLAR OLACAK"

Öte yandan, Kara Havacılık Okulu'nun taşınmasıyla birlikte sivil uçuşların da devam edeceğini dile getiren Milletvekili Özel, yapılan protokolde sivil uçuşların 7 gün 24 saat esasına dayalı olduğunu kaydetti. Özel, "Yani günün her anı havalimanımızda sivil uçuş olabilecek. Bu konuda her hangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.
Havalimanına okulun gelmesiyle birlikte Isparta ekonomisinin de belirli oranda canlanacağını kaydeden AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, şöyle devam etti:

"Bu yüzlerce personelin Isparta'ya ekonomik girdi bırakacağı anlamı da taşıyor. Sadece personelin kendisinin bırakacağı katkılar değil aynı zamanda Isparta'nın esnafı açısından da bu okul büyük bir destek niteliği taşıyacaktır".

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 15:15:26
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?