5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Atıktan enerji üreten tesis

Isparta Belediyesi tarafından yapımına 2007 yılında başlanan ve kendi elektriğini kendisi üretecek olan Atık Su Kapasite Artırım Tesisi, tamamlanma aşamasına geldi.

Isparta'nın çevre ve sağlık açısından önemli bir sorunu olan katı ve sıvı atık problemini çözecek olan ilave tesis, 2.5 milyon YTL'ye mal olacak. Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak tesisle günlük 38 bin metreküp olan atık sıvı depolama kapasitesi günlük 50 bin metreküpe çıkacak. Kendi elektriğini de üretecek olan Atık Su Kapasite Artırım Tesisi, elektrik konusunda hiçbir yere bağımlı kalmayacak. Tesislerin, işletiminde kullandığı elektriği kendi bünyesinde üretmesi hem belediye bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı yapacak.

Belediye Başkanı Hasan Balaman, daha önce yaptığı açıklamada, Isparta'nın önümüzdeki 20 yılda sıvı atıkla ilgili bir sorununun kalmayacağının altını çizerek, "Biz Isparta'nın kaybedilmiş yıllarını hızla geri kazandırmaya çalışıyoruz. Yapılan bu yatırım da kaybedilmiş yılların bir telafisidir. Yeni yapılan bu havuzlarla sıvı arıtma alanındaki sorun 20 yıl ortadan kalkmış olacak" dedi.

Bu tesisle çevrenin kurtulacağını, Sav'a akan suların pırıl pırıl olacağını vurgulayan Başkan Balaman, "En önemlisi bu sular Karacaören Barajı'na kadar akıyor. Bu projeyi önümüzdeki aylarda tamamlayarak hizmete sunmuş olacağız. Proje, Isparta halkına hayırlı olsun" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 12:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?