5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Gülbirlik'in hedefi 6 trilyonluk satış

Gülbirlik Genel Müdürlüğü'nün, 2006 yılında 6 trilyon liralık satış hedeflediği bildirildi.
Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, düzenlediği basın toplantısında, 2005 yılını değerlendirdi ve 2006 yılı hedeflerini açıkladı.

Gül yağı ve konkretinden 2005 yılında 3 trilyon 600 milyar lira satış yapıldığını açıklayan Bolat Tamer, "Bugün gülcülükte sıkıntı çekilmiyorsa bunun sebebi kozmetik sektörüne atılan adım sayesindedir" dedi.

Kozmetik sektöründen elde edilen gelirin 2005'in ikinci 6 aylık diliminde 2.5 trilyon olduğunu kaydeden Genel Müdür Bolat Tamer, "Biz genel kurulda 2006 hedefimizi 5 trilyon olarak açıklamıştık. Ancak yeni ürünümüz Rose Garden'la bu rakamın 6 trilyon olacağını söyleyebiliriz. Bu gelir kesinlikle gülyağından karşılanamaz. Kozmetiğe girilmeseydi bu yıl büyük sıkıntı çekerdik. Rose Garden ürünümüz yurt içi ve yurt dışında evden eve satışları kapsayacak. Artık hayallerimiz gerçek oluyor. Bütün ürünlerimiz tek tip kutu ve ambalajda olacak" diye konuştu.

Tamer, Türkiye'de yapılan ambalajlardan daha ucuza daha kalitelisini Çin'den getirdiklerini de ifade ederek, Rose Garden'ın da Rosense tesislerinde üretileceğini belirtti. Kalitenin aynı ancak ambalaj ve kokunun farklı olduğu Rose Garden'ın Avon modelinde satılacağını kaydeden Tamer, yeni yılda da reklam kampanyalarının süreceğine işaret etti. Bolat Tamer, reklam için ayrılan bütçenin ise 1 trilyon lira olduğunu sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 22:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?