5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Esnaf odasına kredi

Akbank ile Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında esnafa uygun koşullarda kredi kullandırma imkanı veren işbirliği anlaşması bugün imzalandı.

Isparta Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı ve Akbank Isparta Şube Müdürü Alper Atay'ın imzaladığı anlaşmanın esnafa büyük oranda faydalı olacağı belirtildi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Akbank Isparta Şube Müdürü Alper Atay, bu işbirliğiyle birliğe bağlı oda üyelerinin üretim kapasitelerini yenileme ve artırmaya yönelik yatırımlarında finansman desteğine kavuşacağını ifade etti. Atay, "Türkiye ekonomisinin en önemli halkalarından olan esnaf ve sanatkarlara sunduğu özel hizmet ve çözümlerle reel sektöre verdiği desteği sürdüren Akbank, birliğe bağlı odaların üyelerine yatırım ihtiyaçlarını karşılamak, ticari faaliyetlerine destek olmak üzere Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile bir işbirliğine imza attı.

Bu işbirliğiyle birliğe bağlı odaların üyeleri, üretim kapasitelerini yenileme ve artırmaya yönelik yatırımlarında finansman desteğine kavuşacak. Söz konusu anlaşma kapsamında, birliğe bağlı oda üyelerine, uygun vade ve ödeme koşullarıyla verilecek krediler, yatırım ve hammadde kredileri başlıkları altında toplanıyor. Yatırım ve hammadde finansmanı makine/ekipman kredisi, hammadde alım kredisi, taşıt filo kredisi, taksitli ticari kredi, işyeri kredisi, işyeri yenileme kredisi gibi kredilerden oluşuyor" diye konuştu.

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı ise, Akbank heyetine sağladıkları imkandan ötürü teşekkür ederek, "Ben her yerde söylüyorum. Esnaf ve sanatkarlarımızın kredi almaları zorlaştı. Bunun için büyük mücadele sarf ediyorlar. Isparta'nın esnaf ve sanatkarlarının Türkiye'ye göre yeri ayrı. Çünkü bizim esnafımız borcuna sadıktır. Bu yüzden esnaf sanatkarların borcu azdır. Şu anda esnafımız kredi kullanamıyor. Bankalar kredi yarışı içerisinde ama Akbank diğer bankalara göre daha iyi. Bizim 28 odamız var. Bu odalarımızla görüşüp Akbank'tan kredi almaları için hepsiyle konuşacağım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 21:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?