5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Tarım Konseyi'nde dekanlar toplantısı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi'nin koordine ettiği 'Tarım Eğitim Konseyi Dekanlar Toplantısı' SDÜ Çiftçi Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

23 ziraat fakültesi dekanının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, ziraat fakültelerindeki genel eğitim durumu, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve Bolonya süreci çerçevesinde eğitimin nasıl etkileneceği konuları ele alındı.

Tarım Orman ve Su Ürünleri Konsey Başkanı Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç yaptığı konuşmada, "Bu toplantılarda eğitimle ilgili sorunları görüşerek yeni fikirler üretiyoruz. Ziraat fakültelerinin eğitim durumlarını kıyaslayarak, fakülteler arasında ortaklaşa bir eğitim sistemi kurmaya çalışıyoruz. Türkiye tarımında kaliteli eğitim gerçekleştirerek, Avrupa Birliği ile entegrasyonu sağlamaya yönelik çalışmaktayız. Mevcut sistemi gözden geçirip, AB üyesi ülkelerdeki eğitime paralel eğitim vermek ana hedefimizi oluşturuyor" diye konuştu.

Toplantıda, tarım öğretiminin yeniden yapılandırılması konusunda söz alan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Karaca ise kendisinin de eski Ziraat Fakültesi Dekanı olduğunu belirterek, son günlerde ziraat fakültesi öğrencilerinin Erasmus öğrenci değişiminde, lisans düzeyinde çift ve yan ana dallarla ilgili sorun yaşamakta olduklarını ve bu sorunların giderilmesi için bir çözüm aranması gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 15:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?