7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Gülbirlik gül alımlarına başladı

Merkezi Isparta'da olan Gül, Gül Yağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK), gül çiçeği alım kampanyasına başladı. 

GÜLBİRLİK Genel Müdürü Bolat Tamer, İslamköy'de fabrika açılış töreninde yaptığı konuşmada, 66 noktada gül çiçeği alımlarına başladıklarını bildirdi. Bu sezon 3 bin 500 ton gülçiçeği almayı hedeflediklerini kaydeden Tamer, alım fiyatının daha sonra açıklanacağını, ancak fiyatların geçen yılın altında kalmayacağını söyledi. 

Kapasiteleri kadar gül alımı yapacaklarını ifade eden Tamer, "2007 gül çiçeği alım kampanyasını İslamköy'den başlattık. Bol ve bereketli bir yıl geçmesini dileriz. Üreticimizin yüzü gülecektir. Önemli olan, özel sektörün tutum ve davranışıdır. Özel sektörün nasıl bir tutum takınacağı hakkında herhangi bir veri yoktur. Özel sektör gül aldığı sürece GÜLBİRLİK almaya devam edecektir" dedi. 

GÜLBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir de, gül alım fiyatlarının henüz belli olmadığını söyledi. Gül ve gül yağı fiyatının, imalattan sonra netlik kazanacağını belirten Demir, bu yılki fiyatların, geçen yılki fiyatların altında olmayacağını, fiyatları da rekoltenin belirleyeceğini bildirdi. Demir, şöyle devam etti: "İklim şartlarına göre verim düşerse fiyat yükselebilir. Ancak, yine de fiyatları pazar belirleyecek. Geçen yılın altına düşmeyeceği kesindir. Şu anda ürünlerin satışında sıkıntı söz konusu değildir. Beklenen yağışın olmaması ve iklimin kurak geçmesi nedeniyle bu yıl gülde verimlilik yüzde 20 düşebilir."

Dünya
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 14:49:51
Güncelleme :25 Mayıs 2007 Cuma 10:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?