5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Meraların tespiti bitti

Yalvaç İlçesi'nde bulunan meraların tespit ve tahdit işleri sona erdi.

Meraların daha iyi değerlendirilmesi ve istifade edilmesi için yapılacak olan ıslah çalışmalarına 2006 yılında başlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Tarım Müdürü Sedat Acar 2006 yılında başlanacak olan mera ıslah çalışması kapsamında, programa Yalvaç ilçesine bağlı Hüyüklü, Kumdanlı kasabaları ile Akçaşar köylerinin alındığını belirtti.

Bahsedilen meraların ıslah edilmesi için Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İl Tarım Müdürlüğü proje şubesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa çalışmalar yapacak.

İlçede yapılacak olan mera ıslah çalışmaları ile meralardan daha kaliteli ve bol ot alınarak hayvanların beslenmesinde yardımcı olunacağını kaydeden Sedat Acar, "Hayvanların bu şekilde beslenmesi ile hem hayvan besleme maliyeti daha aşağıya çekilmiş olacak, hem de hayvanların et ve süt verimleri daha yukarıya çekilmiş olacaktır.

Böylelikle hayvancılıkla uğraşan çiftçi vatandaşlarımızın ekonomik seviyeleri çok daha iyi durumlara getirilmiş olacaktır. Islah programına alınan Hüyüklü kasabasında toplam 2 bin 810 dekar, Kumdanlı kasabasında bin 605 dekar, Akçaşar köyünde ise 418 dekar, çayır-mera mevcudu vardır. Islah çalışması ile ilgili Hüyüklü kasabasında ve Kumdanlı kasabasında çiftçilerimize Yalvaç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Cahit Balabanlı tarafından bilgiler aktarıldı. Meraların ıslahı korunması ekonomik biçimde kullanılması yonca, korunga, fiğ ve mısır tarımı ile ilgili bilgiler verildi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2006 Salı 22:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?