4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Belediye sert çıktı: Önce borcunuzu ödeyin!

Isparta'da Ticaret ve Kültür Merkezi'nin yapılacağı alanda faaliyet gösteren bir grup esnafın, dün Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ı protesto etmek için belediye binasını basması üzerine Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Görgülü bugün basın açıklaması yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Görgülü, esnafın belediyeye 600 milyar liranın üzerinde kira borcu olduğunu açıkladı. Görgülü, "Önce borçlarını ödesinler" dedi. Mevcut Çarşamba pazarı esnafından bir an önce bu alanı yeni yerine taşımak için destek aldıklarının altını çizen Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Görgülü, "Protesto eden bir grup sözde esnafı duyarlı olmaya davet ediyoruz. 8-9 yıllık bir süreçte adeta mezbelelik halde faaliyetini sürdüren ve kent vizyonuna yakışmayan bir görüntü sergileyen Çarşamba Pazarının yıkılarak, yerine Ticaret Kültür Merkezi'nin yapılması için mevcut esnaftan destek almış bulunmaktayız. Kimsenin kuşkusu olmasın ki, bu alanı yeni yerine taşıyarak Ticaret ve Kültür Merkezi'ni burada inşa edeceğiz" dedi.

Öte yandan, Eylül ayı meclis toplantısında MHP'li meclis üyelerinin itirazlarının yerinde olmadığını öne süren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Görgülü, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 22. maddesi gereğince meclis toplantısında alınan kararların geçerli olduğunun altını çizerek, "Kanun gereğince üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanan mecliste, 4'te 1 üye sayısının kararı onaylaması yeterlidir. Görülüyor ki, dünkü meclis toplantısında bu yeterli çoğunluk sağlanmıştır. Ayrıca meclisin 7. maddesinde yer alan oylamaya itiraz eden MHP'li meclis üyelerinin itirazları tamamen muhalifliğin gereğidir. Çünkü yapılan oylamada 17 kabul, 12 ret ve 3 çekimser oy vardı. Başkan beyinde katılımı ile oylama 32 kişi ile gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından yapılan Çarşamba Pazarı projesini protesto etmek isteyen halk pazarı esnafı, dün Belediye binasını basarak Başkan Balaman'ı istifaya çağırmıştı. Çarşı merkezinden, Davraz Mahallesi'ndeki hayvan pazarı yanında yapımına başlanan Çarşamba diğer adıyla Halk Pazarı'na taşınmak istemeyen pazar esnafı, eski hayvan pazarına gitmelerinin sonları olacağını öne sürmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 12:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?