4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Elmaya acil önlem aranıyor

Yıllardır Isparta'nın kanayan yarası olarak ifade edilen elmacılığa, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından acil önlem alınması bekleniyor. Isparta elmasında bu yıl bol ve kaliteli üretim yapılmasına rağmen üreticiye teklif edilen fiyatın maliyeti karşılamadığı belirtiliyor.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı (ITB) Murat Dolmacı, elmada durumun içler acısı olduğunu söyledi. Ürünün bol ve kaliteli olmasının yanında üreticiye teklif edilen fiyatların maliyetleri bile karşılayamadığını ifade eden Dolmacı, "Üreticinin mağdur durumdan kurtulması için daha önce defalarca söylediğimiz gibi üretim ve ihracat teşviki verilmelidir" dedi.

Verilecek her teşvikin kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınarak devlete geri dönmesini sağlayacağını ifade eden Isparta Ticaret Borsası Başkanı Dolmacı, aynı zamanda üreticinin de refah seviyesinin artacağını söyledi. Dolmacı, "Bölgemizde bulunan pazarlama firmalarımız tüm imkanlarını zorlayarak, bölgede üretilen ürünleri pazarlama konusunda çok fazla çaba sarf etmektedirler. Şu anda bile 500 ton elmayı ihraç etmişlerdir. Eğer imkan verilecek olursa, bölge de üretilen ürünlerin ihracatı ve pazarlaması daha kolay olacaktır. Bütün dünyada tarımsal ürüne teşvik var. Elma ağaçlarının sökülmemesini istiyorsak, Tarım Bakanlığı buraya acilen teşvik vermelidir. Avrupa'ya elma satma şansımız yok. Aktif pazarlama yoluna girmemiz gerek. Artık üretmek yetmiyor. Yeni çeşit ve kaliteyi üretmemiz gerekiyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 13:38:44
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 13:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?