4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Gülbirlik devlet denetiminden çıktı

Gülbirlik Genel Müdürlüğü, yüksek başarı grafiği nedeniyle devlet denetiminden çıkarıldı. 16 Haziran 2000 tarihinde özerkleşerek Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri bünyesindeki Yeniden Yapılandırma Kurulu'na tabi olan Gülbirlik Genel Müdürlüğü, gösterdiği yüksek başarı nedeniyle devlet kontrolünden çıkarıldı.

Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, yerli IMF diye adlandırdığı kurulun 31 Ekim 2005 tarihinde gönderdiği yazıyla artık bağımsız olarak faaliyette bulunabileceklerini belirttiğini açıkladı.

Protokolün feshiyle ilgili olarak Yeniden Yapılandırma Kurulu'nun gönderdiği yazıda "Yeniden yapılandırma sürecinde birliğiniz göstermiş olduğu performansın değerlendirmesi sonrasında, birliğinizin sürdürülebilir bir yapıya kavuştuğu, proje kapsamında yardım ve desteğe ihtiyacınızın kalmadığı sonucuna varılarak, birliğiniz ile Yeniden Yapılandırma Kurulu arasında 2001 yılında tanzim ve imza edilen ve birliğinizin 'Tarım Satış Kooperatif ve Birliklerinin Yeniden Yapılandırılması Projesi' kapsamında sağlanan yardım ve desteklerden yararlanma usul ve esaslarını düzenleyen birlik katılım protokolünün karşılıklı olarak feshini öngören protokol taslağı hazırlanmıştır. Alınan protokol taslağının yeniden yapılandırma kurulunda görüşülmesi sonucunda yeniden yapılandırma programı dışına çıkarılması konusunda birliğinizle temasa geçilmesi kararlaştırılmıştır" görüşlerine yer verildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 15:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?