2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Isparta-Burdur kalkınma işbirliği

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya’yı makamında ziyaret etti. Burada iki saat süren ikili görüşme sonrasında her iki belediye başkanı, birlikte hareket edecekleri mesajını verdi.

 Yıllardır halka Isparta ve Burdur arasında bir husumet varmış gibi empoze edildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, "Isparta ile Burdur arasında bir husumet varmış gibi halka empoze edilen olumsuzluklar asla yoktur. Her iki il kardeştir. Bizlerde el ele vererek bölgemizin kalkınması için neler yapabileceğimizi görüşmek amacıyla biraraya geldik" dedi. Özellikle her iki ilin kanayan yarası olan işsizlik konusunda güçbirliği yapacaklarının altını çizen Başkan Balaman, iki ilin organize sanayilerinin birbirine çok yakın olduğunu belirtti.


Ziyaretten ötürü çok memnun olduğunu söyleyen Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Her iki il arasında gerçekte hiçbir sorun yoktur. Ama bazı gruplar, halkı bu şekilde yönlendirerek kendilerine siyasi bir rant sağlamayı düşünmektedir. Görüldüğü gibi artık bu görüşlerle hiçbir yere varılamaz. İki ilimiz kardeştir" diye konuştu. Ticari alışveriş konusunda da iki ilin oldukça güçlü bir birlikteliği olduğunu ifade eden Başkan Akkaya, "Organize Sanayi Bölgeleri’ne kurulacak olan fabrikalarla da bu gücün pekiştiğini göreceğiz" dedi.


Öte yandan Isparta’da kurulacak çöp depolama projesi çalışmasında Burdur ile birlikte hareket edilecek. Çöp depolama alanının işletme çalışmalarının öngörüşmeleri yapılırken, her iki belediye başkanı önümüzdeki günlerde konu ile ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanlığı’na gidecek.

ISPARTA (İHA) -
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 11:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?