3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Isparta eti temiz çıktı

Isparta'da son günlerde çıkan domuz, eşek ve at eti satıldığına dair söylentiler nedeniyle bugün Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir, Zabıta ve Mezbaha Müdürlüğü ekipleriyle kasapları denetledi. Denetimlerde domuz, eşek ve at etine rastlanmadı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir, çıkarılan söylentilerin yersiz olduğunu belirterek, Isparta etinin tescillendiğini ve çevre illerden dahi talep olduğunu söyledi.

Aydemir, "Halkımız çıkarılan bu söylentilere itibar etmesin. Yaptığımız kontroller bunu gösteriyor. Tüm etlerimizin mezbahada kesildiği ve ruhsatlarının olduğu görüldü. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Isparta esnafı da zaten bunu yapmaz" dedi.

Aldıkları et duyumlarının da gerçek olmadığının görüldüğünü belirten Aydemir, "Mezbaha Müdürlüğümüzden aldığımız bilgiye göre, Isparta etinin yüzde 70'i Antalya'ya ihraç ediliyor. Demek ki Isparta eti tescillenmiş ve çevre illerden tercih ediliyor. Bu konuda endişeye gerek yok" dedi.

Domuz eti satıldığına dair söylentilere öfkelenen Davraz Kasap sahibi İbrahim Bilgiç ise, Müslüman olan bir insanın domuz eti satamayacağını belirterek, "Avrupa yiyor. Ama Türk Müslüman insan yiyemez. Isparta'da böyle bir şey olamaz. Bir insan Müslüman ise domuz eti satmaz. Isparta'da böyle bir şeyin olması mümkün değil" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 15:34:25
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 15:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?