4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Tüm galericiler tek çatı altına toplanıyor

Isparta Belediyesi ile Isparta'da faaliyet gösteren galericiler arasında törenle protokol imzalandı. Protokolle, Isparta'ya yapılacak galericiler sitesi ile tüm galericilerin tek çatı altında toplanması sağlanacak. Tören, Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Galericiler Sitesi Başkanı Mustafa Tuğga'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda ilk konuşmayı yapan Hasan Balaman, katılımcı, yatırımcı ve sosyal belediyecilik anlayışını tam anlamıyla yerine getirdiklerini ifade etti. Halka rağmen değil, halkla birlikte yönetim modeli çizdiklerinin bu tabloyla görüldüğünü dile getiren Balaman, "Belediyecilikte bir başarımız varsa ilgili kuruluşların görüşünü alarak adım attığımızdandır" dedi.

Antalya yolu üzerine taşınacak olan galericilerin aynı çatı altında hizmet vereceğini ve oto pazarının da noterle birlikte aynı bölgede konuşlandırılacağını ifade eden Başkan Balaman, "İki etapta burayı yapacağız. Birinci etap 60 dönümden oluşuyor. 60 galerici ilk etapta buraya yerleşecek. Kamulaştırma çalışmalarımız sürüyor. Yıl sonu veya başında binalar yükselmeye başlar" diye konuştu.

Galericiler Sitesi Başkanı Mustafa Tuğga ise çarşı merkezinde galerici kalmayacağını söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, protokol töreni sonrası Halk Pazarı projesindeki gelişmeler hakkında yöneltilen sorulara cevap verdi. Başkan Balaman, gönlünün 30 Eylül'de ihaleye çıkacak Halk Pazarı projesini Ispartalı işadamlarının yapmasından yana olduğunu söyledi. Bu bağlamda bir Isparta birlikteliğinin sağlandığını dile getiren Hasan Balaman, pozitif gelişmelerin olduğunu açıkladı. Ispartalı müteahhitlerin önünü açtıklarını ve kanuni çerçevede çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Balaman, "Bu projede mutlaka Ispartalı işadamlarının ve müteahhitlerinin imzası olmalıdır. Meclis üyelerimizle aramızda hiçbir sorun yok. Herkese açık bu ihaleye yurtdışından da katılım olacak" dedi.

Öte yandan yeni bir çalışmasından bahseden Belediye Başkanı Hasan Balaman, yıllardır Öküzbattı olarak bilinen yeşil bölgeyi Recep Tayyip Erdoğan Kent Parkı diye adlandıracağını açıkladı. Öküzbattı isminin bir esprisi olmadığı söyleyen Balaman, "Benim gönlümden Recep Tayyip Erdoğan adı geçiyor. Öküzbattı ismi çok çekici gelmiyor" şeklinde konuştu. Balaman, içerisinde spor alanları, tiyatro bölümleri, piknik alanları, çocuk oyun alanları gibi çok değişik birimlerin yer alacağı parkın projesinin hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 20:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?