6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Doğalgaz yandı

Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, gerekirse sanayi kuruluşlarında doğalgaz kullanımını keyfiyete bırakmayıp mecburi kılacaklarını söyledi. 

Kahramanmaraş’ta ilk defa doğalgazın kullanımına başlanması nedeniyle Gemciler Metal Sanayi A.Ş.'de tören düzenlendi.
Törende konuşan Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, enerji ihtiyacını karşılamak için doğalgaz kullanmaya başlayan Gemciler Metal Sanayi A.Ş.'nin, kentteki diğer sanayi kuruluşlarına örnek olması gerektiğini ifade etti. 

Atış, "Sanayi kuruluşlarımızın yakında tamamının doğalgaza geçmesini umuyorum. Önümüzdeki aylar ve yıllar içerisinde ölçüm ve tespitlerde hava kirliliğinin yükseldiğini gördüğümüzde sanayi kuruluşlarımızda doğalgazın kullanımını keyfiyete bırakmayıp mecburi hale getireceğiz” dedi. 

Gemciler Metal Sanayi A.Ş. kurucularından Şaban Gemci de, 1965'li yıllarda Almanya’ya gittiğinde, 2. Dünya Savaşı'ndan çıkmış bu ülkenin Türkiye'den çok daha ileri seviyede olduğunu gördüğünü belirterek, "Almanya o dönem doğalgaza çoktan geçmiş, ısınma ve sanayi alanında da bu enerjiyi kullanıyordu. Devlet, millet olarak çok çalışmamız gerektiğini düşündüm. Çok şükür hükümetimiz, devletimiz ve milletimiz ele ele vererek bu sağlık ve zenginlik abidesi olan doğalgaza kavuştuk" diye konuştu. 

Törene, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ali Sezal, Belediye Başkan Vekili Nedim Tepebaşı, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Arıkan, Karacasu Belde Belediye Başkanı Süleyman Topçuoğlu da katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 15:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil IP: 88.224.0.xxx Tarih : 19.09.2006 22:21:39
iyi güzel k.maraşımız için hayırlı olsun.dogalgaz kullanımları başladı ama hiç işçi alımı yok galiba.