6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Kahramanmaraş yatırım bekliyor

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mehmet Balduk, Kahramanmaraş'ın büyük konfeksiyon yatırımları için gelişmiş bir alt yapıya sahip olduğunu söyledi. 

Balduk, Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan yatırımların toplam değerinin 400 milyon doların üzerinde olduğuna dikkat çekti. Yatırımların genelde ileri teknoloji pamuk ipliği, denim, konfeksiyon ve metal sanayiinde geliştiğini kaydeden Balduk, 2010 yılı ihracat hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş'ın şu anda Türkiye'nin yatırım açısından en uygun ili konumunda olduğunu belirten Balduk, "Teşvik kapsamında sunulan ucuz enerji ve işçilik maliyetleri yatırım yapacak firmaları buraya çekiyor. Ayrıca kentimizde gelişmiş bir sanayicilik kültürü mevcut. Ayrıca güçlü ve hızlı bankacılık hizmetleri finans sorunları yaşatmıyor. Tüm bunların yanında oda olarak üyelerimize ve yatırım yapacak firmalara teknik danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri sunuyoruz" dedi.
Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin tekstil merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Balduk, şöyle konuştu:
"Kentimiz özellikle iplik sektöründe dünyada söz sahibi duruma geldi. Küresel dengeleri de göz önünde bulundurarak bundan sonra katma değeri yüksek ürünler üretmek zorundayız. Bunun bilincine varan sanayicimiz yatırımlarını yavaş yavaş konfeksiyon sektörüne kaydırıyor. Bundan dolayıdır ki şehrimiz yaklaşık 20 yılda edindiği tecrübeyle büyük konfeksiyon yatırımları için alt yapısını oluşturmuş durumdadır. Biz, yabancı yatırımcıları da şehrimize davet ediyoruz." 

Amaçlarının Kahramanmaraş'ı toptan zenginleştirmek olduğunu belirten Balduk, bunu başarmanın yolunun da sanayi çeşitliliğini artırmaktan geçtiğini vurguladı.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 10:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?