6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

KAGİAD: İlimizi tanıtmaya özen gösterdik

Kahramanmaraş Genç İşadamları Derneği (KAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci, 2005 yılını değerlendirerek, "2005 yılında ilimizi tanıtmaya özen gösterdik" dedi.

KAGİAD Başkanı Osman Gemci, yaptığı açıklamada, geride kalan yılda tanıtım programlarına ağırlık verdiklerini kaydederek, iş adamlarının farklı ufuklar kazanmasını amaçladıklarını belirtti. Ekonomi alanındaki gelişmeleri üyelerle birlikte yaklaşık 2 bin kişiye duyurduklarını ifade eden Gemci, "Çeşitli konularda uzman kişilere seminerler verdirerek, donanımımızı artırmayı ve rekabet gücümüzü geliştirmeyi hedefledik. Derneğimizin ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın düzenlediği gezilere katılım sağlamak amacıyla üyelerimizi bilgilendirdik. İlimizin zenginliklerini endüstriyel manada değerlendirme ve tanıtıma gayreti içinde olduk" diye konuştu.

Dünya genelinde tabii felaketlerin yaşandığına dikkat çeken Gemci, bu olayların bir yönüyle de dostluk köprüleri oluşturduğunu vurguladı. KAGİAD Başkanı Gemci şöyle konuştu: "Globalleşen dünyada yaşanan tabii felaketleri, yanı başımızda olmuş gibi hepimiz hissettik. İnsanlık duyarsız kalmayarak yardıma muhtaç insanlara ulaşma derdine düştü. 2005 yılına bu yönüyle bakacak olursak dostluk köprülerinin oluşmasına vesile oldu. Ancak bu tür olayların olması da istenmez."

Türkiye genelinde ekonomi adına olumlu gelişmelerin yaşandığını ifade eden Gemci, 4 yıl üst üste büyüyerek, sürdürülebilir büyümenin yakalandığını kaydetti. Gemci, yıllardır yapılması düşünülen paradan sıfır atılmasının da ekonomi adına önemli gelişme olduğunu, enflasyonda tek haneli rakamların görülmesinin de geçen yılın kilometre taşlarından olduğuna işaret etti.

Gemci, olumlu gelişmelerin yanında, cari açıktaki büyüme ve istihdamın yeterli seviyede olmamasının iş adamlarını endişelendirdiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 13:57:04
Güncelleme :4 Ocak 2006 Çarşamba 14:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?