6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Kahramanmaraş'ta ekonomi

Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, 2005 yılında 374 milyon YTL vergi toplandığını söyledi.

Özkan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) 13. Olağan Meclis Toplantısı'na konuk oldu. Özkan, Ağustos ayında kurulan Vergi Dairesi Başkanlığı hakkında bilgiler verdi. İlde toplanan verginin gideri karşılama oranını yüzde 48 olarak açıklayan Özkan, yine aynı yıl genel bütçeden gönderilen paranın ise, 632 milyon YTL olduğunu vurguladı. Konuşmasında 2005 yılında ilde toplanan vergilerle ilgili bilgiler de sunan Özkan, "2005'te Kahramanmaraş'ta toplanan vergi miktarı 374 milyon YTL'dir. Bu rakamın 16 milyon YTL'si ihracattan kaynaklanan katma değer vergisi iadesi, 15 milyona yakın diğer stopaj vergileri oluşturuyor. Bir o kadar da ücretlilerde vergi iadesi var. Ayrıca vergi toplamada il olarak orta sıralarda bulunuyoruz" dedi.

Hedeflerinin vergilerde karşılama oranlarını artırmak olduğunun altını çizen Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, bunu yaparken de piyasalardaki dengeleri sarsmamaya dikkat edeceklerini ifade etti.

KTSO Başkanı Mehmet Balduk, KASİAD Başkanı Hanefi Öksüz, MÜSİAD Başkanı Ali Cilve'nin de takip ettiği toplantıda, Vergi Dairesi Başkanı Özkan, daha sonra toplantıya katılan meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 13:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?