6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Maraş'tan ihracat

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde, yemeklik sıvı yağ üretimi yapan Aksu Çırçır Prese Yağ ve İplik A.Ş., "Dalsu" markasıyla Irak'ta 10 milyon dolarlık ihracat bağlantısı yaptı.

Pazarcık'ta 35 bin metrekare alanda faaliyet gösteren firma, yıllık 20 bin ton sıvı yağ üretim kapasitesiyle üretim gerçekleştiriyor. Türkiye genelinde 25 ilde bayilikleri bulunan firma, 2006 sonunda 30 bayiliğe ulaşmayı hedefliyor.

Aksu Çırçır Prese Yağ ve İplik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Dalkara, ihracata başladıkları Irak'ta bu yıl 10 milyon dolarlık ihracat bağlantısı yaptıklarını söyledi. Dalkara, Irak'ın daha önce yemeklik sıvı yağ ihtiyacını Arjantin'den karşıladığını, ancak Arjantin'den aldıkları yağın kalite açısından standartların altında kalmasından dolayı, Irak'ın yağ ihtiyacını karşılamak için Türkiye'ye yöneldiğini ifade etti.

Kar marjlarının düşük olması, yeni yatırım alanlarının açılmasına engel olduğunu, bunun yanı sıra artan girdi maliyetlerinin de sektörü olumsuz etkilediğini anlatan Dalkara, ihracatın önünün açılması için, gümrüklerde bürokratik işlemlerin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Gürcistan ve Suriye ile de ihracat konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirten Dalkara, hedeflerinin daha fazla ülkeye ihracat yapmak olduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 12 Mart 2006 Pazar 14:25:33
Güncelleme :12 Mart 2006 Pazar 14:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?